23948sdkhjf

Aviatec skruer op for drejekapaciteten

Aviatec er mest kendt som specialister i friktionssvejsning, men den nordjyske virksomhed har også en afdeling for CNC-bearbejdning.

Efter svejseprocessen giver det nemlig god mening for kunderne, at Aviatec også laver produkterne færdige, og derfor er der gennem tiden investeret massivt i CNC-styrede drejemaskiner.

En ny Okuma

Og nu er endnu en ny maskine kommet til.

- Vi har købt en Okuma LT2000 med robotcelle, siger medejer Bo Hammer Pedersen.

- Den skal bruges til i at færdiggøre vores friktionssvejste råemner til primært pumpeaksler og ventiler til fødevareindustrien og lignende, tilføjer han.

Maskinen er leveret af Flextek og robotcellen af Bila. Det hele er allerede installeret på fabrikken i Nørresundby, hvor det kører upåklageligt.

- Vi bruger den til forskellige typer af emner, og for os er hurtig robothåndtering vigtigt, da bearbejdningstiden er væsentligt mindre, når udgangspunktet er et friktionsvejst råemne. Vi arbejder primært i rustfri stål og andre dyre materialer, for der er mest fortjeneste, når der er friktionssvejsning, forklarer Bo Hammer Pedersen.

Mere på ønskesedlen

Aviatec er i vækst i disse år, så derfor er der også løbende blevet investeret i nye maskiner – både inden for friktionssvejsning og inden for den spåntagende del.

Og fortsætter væksten som planlagt i de kommende år, ligger der også en investeringsplan, så man kan følge med i produktionen.

- Der er helt klart mere på ønskesedlen. Vi har ikke ordret mere nu, men det her er en del af de investeringer, vi har for at komme videre med omsætningen. Nu skal vi lige se, om det næste bliver i samme afdeling, eller om det bliver i friktionssvejseafdelingen, slutter Bo Hammer Pedersen.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11