23948sdkhjf

Ung dansker vinder Forbes-pris: Først med at printe huse i beton

29-årige Simon Klint Bergh blev forleden udnævnt til en af de 30 vigtigste unge erhvervsfolk i Europa af erhvervsmagasinet Forbes på listen, som hedder "30 under 30 Manufacturing & Industry Europe".

Simon Klint Bergh var en af grundlæggerne af firmaet 3D Printhuset i 2014 og senere af Cobod, som udvikler og producerer 3D betonprintere. Cobod beskæftiger i dag 35 mennesker på Nordhavnen i København.

Virksomheden undersøgte verdensmarkedet for 3D-print med beton, og fandt ud af, at det meste foregik på forskningsplan, og at der ikke var nogen egentlige printere på markedet.

- Det hele var på tankestadiet. Vi satte os for at lave en maskine, der faktisk kunne printe i beton, og fordi vi var så hurtigt ud, så er vi i dag faktisk markedsledende i verden, fortæller Simon Klint Bergh.

- I 2017 printede vi det første 3D-printede hus her på Nordhavnen, og der var hurtigt mange, der gerne ville købe en 3D-betonprinter af os. Men vi havde gjort os mange læringer med den første prototype, så vi sagde til dem, at de måtte vente, til vi havde udviklet en version 2. Nu har vi solgt 20 maskiner på fem kontinenter, siger han.

Ud over bygninger så har Cobod også printet vindmølletårne i beton med deres 3D-printer til General Electric.

- Jeg arbejder til dagligt med 3D-skanning af de printede produkter, for eksempel vindmølletårne, for at konstatere, om vi overholder mål og specifikationer. Men ellers er jeg som medgrundlægger sådan en, som laver meget forskelligt i firmaet. Jeg er sådan en slags blæksprutte, siger han.

Simon Klint Bergh læste til mekanik-ingeniør fra 2011 til 2014. Derefter holdt han pause fra studierne og startede han 3D Printhuset, blandt andet sammen med Henrik Lund Nielsen. Efterfølgende har han læst til civilingeniør med hovedvægt på matematiske modeller samtidig med at han arbejdede videre i firmaet.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094