23948sdkhjf

L&S Innotek ser kæmpe potentiale: Vækststrategi bærer frugt efter bare to måneder

Selvom Danmark er langt fremme, når det gælder automatisering og implementering af teknologi i produktionsprocesser, så er potentialet langt fra fuldt udnyttet.

Hos L&S Innotek, der udvikler styretavler, automationsløsninger samt komplette procesanlæg og maskinanlæg og er en del af Lund & Sørensen A/S, ser man tydeligt potentialet og mærker interessen. Derfor har virksomheden en klar vækststrategi, som blandt andet har betydet, at de i marts næsten tredoblede deres lokaler, bød velkommen til fem nye medarbejdere og flere nye kunder. Resultater, som den danske direktør for den svenskejede virksomhed er godt tilfreds med.

- Det går helt efter vores planer og forventninger, siger administrerende direktør Carsten Nygaard Lund i en pressemeddelelse.

Han tror på, at automatisering skal være med til at sikre virksomheden yderligere vækst.

- Ligesom hos mange af vores kunder, så kan manglen på arbejdskraft potentielt set begrænse vores muligheder for vækst. Derfor har vi ad flere gange implementeret automatisering i vores egen produktion, siger Carsten Nygaard Lund.

Automatisering frigør ressourcer

I øjeblikket er L&S Innotek i gang med at implementere et fuldt automatiseret bearbejdningscenter til forberedelse af de styrings-tavler, virksomheden bygger til sine kunder.

- Automatisering er en væsentlig del af en vækststrategi. Ikke bare i vores virksomhed, men i danske produktionsvirksomheder generelt. Vi kan selv mærke, at det kan være svært at finde tilstrækkeligt med arbejdskraft, og dertil kommer, at arbejdskraft i Danmark er relativt omkostningstung. Ved at automatisere kan vi og mange andre virksomheder dels indfri vores vækstpotentiale, dels udfase nogle af de ensformige arbejdsgange og dels øge vores kapacitet og leveringssikkerhed. Vel at mærke uden at øge omkostningerne tilsvarende, fortæller Carsten Nygaard Lund.

Han oplever, at medarbejderne i virksomheden tager godt imod den ekstra arbejdskraft, automatiseringen giver.

- Det er en skrøne, at automatiseringen tager attraktive arbejdspladser fra medarbejderne. Tværtimod bevarer automatisering arbejdspladser på dansk jord og efterlader de mest interessante arbejdsopgaver til vores ansatte.

Hos L&S Innotek er det blandt andet opgaver med at forberede styringstavlerne til montering af komponenter, der overtages af automatiserede processer, mens rådgivning, udvikling og design er nogle af de arbejdsopgaver, virksomhedens medarbejdere i stedet fokuserer på.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112