23948sdkhjf

Fom Technologies bliver del af amerikansk millionprojekt

Fom Technologies producerer såkaldt slot die coating-udstyr som forskningsinstitutioner bruger til at udvikle, forske og kommercialisere materialer indenfor blandt andet solenergi samt indenfor batteriteknologi.

Virksomheden har allerede landet flere lukrative ordrer i USA, og nu kan endnu en føjes til listen.

U.S. Department of Energy har nemlig tildelt en bevilling på 2 millioner dollars (12,6 millioner kroner) til et konsortium bestående af Fom Technologies, TandemPV, University of Californien - San Diego, University of North Carolina - Chapel Hill og Hanwha Q-Cell solar.

Fom Technologies har til opgave at levere hardware og knowhow til konsortiets vigtigste aktiviteter i TandemPV, et UC Berkeley spin-off-selskab i Californien samt produktionsudstyr til Hanwha Q-Cell i Irvine, Californien.

Projektet, som er støttet af Solar Energy Technologies Office, er et treårigt projekt med det formål at udvikle industrielle fremstillingsprocesser af store Perovskite tandem solpaneler Hanwha Q-Cells amerikanskbaserede fabrikker. Hanwha Q-Cell er verdens sjette største solcelleproducent.

- Det er et treårs projekt, så noget der bliver virkelig interessant på den lidt længere bane i forhold til den vigtige klimaforskning, men at vi selvfølgelig er utroligt begejstrede for at blive inviteret med i så stærkt et konsortium, og at den amerikanske stat vælger at bevilge pengene og tror på projektet, siger Fom Technologies administrerende direktør Michael Stadi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.065