23948sdkhjf

Fom Technologies bliver del af amerikansk millionprojekt

Fom Technologies producerer såkaldt slot die coating-udstyr som forskningsinstitutioner bruger til at udvikle, forske og kommercialisere materialer indenfor blandt andet solenergi samt indenfor batteriteknologi.

Virksomheden har allerede landet flere lukrative ordrer i USA, og nu kan endnu en føjes til listen.

U.S. Department of Energy har nemlig tildelt en bevilling på 2 millioner dollars (12,6 millioner kroner) til et konsortium bestående af Fom Technologies, TandemPV, University of Californien - San Diego, University of North Carolina - Chapel Hill og Hanwha Q-Cell solar.

Fom Technologies har til opgave at levere hardware og knowhow til konsortiets vigtigste aktiviteter i TandemPV, et UC Berkeley spin-off-selskab i Californien samt produktionsudstyr til Hanwha Q-Cell i Irvine, Californien.

Projektet, som er støttet af Solar Energy Technologies Office, er et treårigt projekt med det formål at udvikle industrielle fremstillingsprocesser af store Perovskite tandem solpaneler Hanwha Q-Cells amerikanskbaserede fabrikker. Hanwha Q-Cell er verdens sjette største solcelleproducent.

- Det er et treårs projekt, så noget der bliver virkelig interessant på den lidt længere bane i forhold til den vigtige klimaforskning, men at vi selvfølgelig er utroligt begejstrede for at blive inviteret med i så stærkt et konsortium, og at den amerikanske stat vælger at bevilge pengene og tror på projektet, siger Fom Technologies administrerende direktør Michael Stadi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094