23948sdkhjf

Nordjysk hydraulikvirksomhed belønner medarbejderne efter solidt regnskab

Det kom som et chok for de fleste, da statsministeren lukkede landet ned i marts 2020, og således også for den nordjyske hydraulikvirksomhed Serman & Tipsmark med base i Brønderslev.

Men på trods af et på alle måder ekstraordinært år formåede virksomheden at levere et tilfredsstillende resultat. Ifølge årsregnskabet endte omsætningen for 2020 på solide 67,1 millioner kroner, mens overskuddet før skat ramte 3,2 millioner kroner

Selvom begge nøgletal halter en smule efter rekordåret 2019, er administrerende direktør Alex Laursen godt tilfreds med resultatet:

- Vi frygtede ligesom de fleste andre det værste efter det famøse pressemøde, men heldigvis fik vi hurtigt lukket så meget ned som overhovedet muligt og justerede udgifter og omkostninger så meget, vi kunne. Denne tilbageholdenhed resulterede i en bedre bundlinje, end vi oprindelig havde budgetteret med. Vi har derudover hverken søgt eller modtaget støtte fra Covid-19-hjælpepakker, så alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med årets resultat, siger han i en pressemeddelelse.

Han fremhæver desuden medarbejderne som en væsentlig årsag til det tilfredsstillende resultat:

- Medarbejderne har gjort en kæmpe indsats og været både fleksible og engagerede, når der skulle findes nye måder at arbejde på. Som produktionsvirksomhed kan vores medarbejdere ikke løse opgaverne på hjemmekontoret, men de er hele vejen igennem kommet med input og løsninger, som har fået hverdagen til at fungere. Derudover har de også givet afkald på lønforhøjelse i 2020. Det har alt sammen været medvirkende til, at hver enkelt medarbejder er blevet kompenseret med 7.500 kroner som tak, fortæller Alex Laursen.

Norsk oliekrise har bremset projektordrer

Årets regnskab hos Serman & Tipsmark har som forventet også været præget af krisen i den norske olieindustri. Virksomheden er leverandører af hydrauliske anlæg til energisektoren i Norge, og det er svært at vide, hvornår der for alvor kommer gang i efterspørgslen fra nord igen.

- Helt generelt mærker vi en tilbageholdenhed hos kunderne i forhold til at sætte nye ting i gang. Der bliver holdt igen med kapitalinvesteringerne i projektordrer, indtil markedet er mere sikkert. Det har derfor primært været på det danske industrimarked og i fødevareindustrien samt på testsystemer, reservedele og service, at vi hentet omsætningen i 2020, siger Alex Laursen.

Han forventer, at Serman & Tipsmark kommer fornuftigt igennem 2021, selv om corona fortsat fylder meget. En ny forretningsstruktur giver stor fleksibilitet i forhold til kapacitet og omkostninger, hvor der blandt andet trækkes på underleverandører efter behov. Det gør virksomheden mindre sårbar overfor økonomiske udsving.

Derudover arbejdes der videre med en øget digitalisering af hele forretningen.

- Vi fortsætter udviklingen af vores digitale salgs- og BI-værktøjer, herunder vores planlagte investering i udviklingen af en webshop. Med over 10.000 varenumre i opstarten og sammenkobling af vores eksisterende system er det en temmelig omfattende opgave. På sigt vil det dog gøre det lettere for globale kunder at handle hos os og dermed bidrage til at vækste forretningen, siger Alex Laursen.

Serman & Tipsmark A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 67,1 77,9
Resultat før finansielle poster 3,4 5,4
Resultat før skat 3,2 4,8
Årets resultat 2,5 3,8
Balancesum 44,5 52,8
Egenkapital 21,3 18,8
Antal ansatte 43 41
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078