23948sdkhjf

100 arbejdspladser reddet: Hirtshals Yard konkurs – og i gang igen

I 2018 kæntrede Hirtshals Yards 82 meter lange flydedok med store økonomiske og driftsmæssige følger.

Siden har det nordjyske værft kæmpet for at skabe positiv drift og ikke mindst bevare de godt 100 arbejdspladser, som er tilknyttet værftet og værftets underleverandører.

Corona-krisen har imidlertid været hård ved Hirtshals Yard, og værftet har i flere perioder af 2020 været delvist nedlukket som følge heraf. Herudover er selskabet sidst i januar blevet mødt med et forsikringskrav på et stort tocifret millionbeløb fra det norske forsikringsselskab Havtrygd, hvilket endeligt har trukket tæppet væk under selskabet.

Forligsforhandlinger med Havtrygd er endt uden resultat, og derfor har bestyrelsen i Hirtshals Yard truffet den tunge beslutning at lade værftet kaste håndklædet i ringen. Forsikringskravet bliver således det endelige dødsstød for værftet i sin nuværende form.

- Tanken om, at sagen skulle koste Hirtshals Yard livet, har ikke strejfet os, og jeg må virkelig tage hatten af for medarbejderne og den nye ledelses arbejdsomhed og loyalitet gennem snart tre års intens kamp. Vi kan dog på ingen måde mønstre et så stort forsikringskrav fra Havtrygd. Oven i en i forvejen presset økonomi og uden vilje fra forsikringsselskabet til at indgå et forlig har vi desværre ikke andre muligheder end at lade det eksisterende selskab ophøre, siger bestyrelsesformand Torben Andersen i en pressemeddelelse.

Et nyt selskab overtager under samme navn både medarbejdere, kunder og igangværende ordrer.

- De klart største tabere i den her meget beklagelige rekonstruktion er vores ejere i Hornsnes Invest, der netop investerede i selskabet efter dokulykken i 2018. Vi har også en række mindre kreditorer, som ligeledes vil lide tab, men fordi Hornsnes Invest har tilbudt at videreføre Hirtshals Yard, har vi kunnet sikre arbejdspladserne, og vores kreditorer har også fremover et værft i byen at samarbejde med. Nu handler det om at skabe ro omkring værftet og videreføre den struktur og de arbejdsgange, som vi kan se, at Hirtshals Yard, corona eller ej, har haft stor succes med, siger administrerende direktør i Hirtshals Yard, Peter Rishøj Jørgensen, der også vil stå i spidsen for det rekonstruerede Hirtshals Yard.

Bag Hornsnes Invest står selskaberne Asbjørn A/S, Rederiet Ruth A/S, Beinur A/S og Rederiet Isafold A/S, der udgøres af fire pelagiske fiskefartøjer med hjemhavn i Hirtshals.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094