23948sdkhjf

Tre familier har præget Vally-Matic igennem 40 år

Vally-Matic har den 1. april eksisteret i 40 år og har gennem årene været under tre familiers ejerskab og ledelse.  

Den sydjyske producent af fleksible slanger til komfortventilation og industriformål har siden 2016 været ejet af den østjyske erhvervsmand Keld Sund Nielsen.

Hans søn, Jeppe Sund Nielsen, afløste desuden i begyndelsen af 2020 den erfarne salgsmand, Frank Fallesen, som administrerende direktør, da denne fik nyt job.

Virksomhed i vækst

Vejen-virksomheden er trods coronakrisen inde i en god udvikling og har planer om at etablere sig med grossister i Norge og Sverige, hvor der hidtil kun har været enkeltkunder.

- Vi er en virksomhed i vækst med en meget stabil medarbejderstab, og selv om corona i mange henseender har indskrænket vore muligheder, er især byggebranchen buldret derudad og har aftaget vores produkter. Vi har under vanskelige betingelser holdt budgettet og lidt til, og vi forventer at vokse i de næste år, blandt andet på handelsvarer, primært industrislanger, som bidrager til et mere komplet sortiment, siger Jeppe Sund Nielsen.

Sjællandske brødre kom til Vejen

Forhistorien til etableringen af virksomheden i 1981 er, at Keld Ellentoft i 1973 flyttede sin virksomhed inden for produktion af filterposer til industrien fra Albertslund til Vejen, der kunne tilbyde en ideel placering i forhold til det danske marked, arbejdskraft og udviklingsstøtte.

Virksomheden, der siden blev kendt under navnet KE-Burgmann, etablerede sig på Park Allé 34 med Keld Ellentoft som ansvarlig for produktion af kompensatorer, mens broren Vally stod for at fremstille slanger. Brødrene blev enige om at splitte op i 1981, og Vally flyttede sin produktion til det gamle mejeri i Maltbæk vest for byen.

I 1983 flyttede Vally-Matic ind i naboejendommen til den nuværende placering på Park Allé 11, da den konkursramte Bo-Plan-køkkenfabriks bygninger blev overtaget. Vally Ellentoft Christensen drev sammen med hustruen Lone virksomheden frem til sin død i 1995, hvorefter Lone Christensen med hjælp fra sønnen Kim videreførte driften.

De næste familier i ejerskabet

I 2007 valgte Lone Christensen at sælge virksomheden til Finn Jacobsen, der et år tidligere var stoppet efter 15 år som topchef i KE-Burgmann. Den nye ejers hustru, Helle, kom til at stå for administrationen, og parret drev dets fælles projekt frem til Finn Jacobsens død i 2014 og klarede sig igennem en hård finanskrise.

Helle Jacobsen overtog derefter ledelsen, men indså hurtigt, at Vally-Matic ville have gavn af at have en erfaren industrimand i spidsen. I 2016 solgte hun aktiemajoriteten til Keld Sund Nielsen, der tidligere har ejet og ledet Teknisk Gummi Horsens og nu investerer i danske selskaber med vækstpotentiale.

Året efter overtog han de resterende aktier og ansatte Frank Fallesen med over 20 års erfaring fra internationalt, teknisk salg fra små og store virksomheder som leder.

Vally-Matic beskæftiger i jubilæumsåret syv medarbejdere og sælger sine produkter på det danske marked gennem tre store grossister samt et antal mindre. Hensigten er at opbygge et salgsnetværk i også Norge og Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094