23948sdkhjf

Ny ejer vil skabe vækst hos Vally-Matic

Vejen-virksomheden Vally-Matic, der producerer fleksible ventilationsslanger, har fået ny hovedaktionær.
Den østjyske erhvervsmand, Keld Sund Nielsen, har overtaget 61 procent af virksomheden, mens den hidtidige ejer, Helle Jacobsen, beholder de øvrige aktier og fortsætter som administrerende direktør.

Helle Jacobsen, 53 år, videreførte Vally-Matic, da hendes mand, Finn Jacobsen, døde i september 2014, men finder nu tiden inde til at få en investor og frem for alt en sparringspartner omkring driften ind.

- Ideen opstod for omkring halvandet år siden, da jeg i en artikel i Børsen så, at Keld Sund Nielsen arbejder med forretningsudvikling af virksomheder. Jeg kendte ham i forvejen, da han for 10 år siden arbejdede som salgschef for min mand i en anden af byens virksomheder, KE-Burgmann A/S, som han var administrerende direktør for. Vally-Matic har styr på produktionen med en meget erfaren og dygtig medarbejderstab, men vi har behov for at styrke os på salgssiden for at udnytte vores kapacitet langt bedre, siger Helle Jacobsen.

Vally-Matic producerer slanger i flere plastmaterialer til luftudskiftning i boliger, kontorbygninger og industrivirksomheder. Slangerne afsættes på hjemmemarkedet, hovedsageligt via grossister, og i mindre omfang i Norge og Sverige.

Keld Sund Nielsen solgte i 2014 Teknisk Gummi Horsens til den tyske Böttcher-koncern og agter i fremtiden at investere i danske produktionsvirksomheder med vækstpotentiale, enten ved turnaround eller ved øget salgsaktivitet, som det er tilfældet med Vally-Matic.

- Normalt ligger mine kompetencer i at gennemføre større omlægninger i produktionen og indføre Lean. Vally-Matic er i den henseende et yderst positivt bekendtskab, idet der er brugt mange ressourcer på at indføre Lean og optimere. Produktionen fungerer optimalt med hurtig leveringstid og produkter af topkvalitet, som klart overgår importerede slanger, siger Keld Sund Nielsen.

Han har tidligere investeret i Arkas, der producerer porte og døre. Her er omsætningen øget til over det dobbelte på lidt over et år, og et lignende potentiale ser han i Vally-Matic. Medarbejderne i produktionen, hvoraf de mest erfarne har op til 35 års anciennitet, vurderer, at de kan producere tre gange så meget som nu. Den nye ejerkonstellation agter at ansætte en sælger til at bearbejde især de nære eksportmarkeder.

- Vi kom igennem følgerne af finanskrisen ved at møde markedets krav og være omstillingsparate. Den høje fleksibilitet gør os i stand til at levere ventilationsslanger i alle dimensioner meget hurtigt, også i mindre serier. Vi produktudvikler sammen med kunderne, og der er nye produkter på vej inden for støjdæmpning. Nu skal vi have skubbet yderligere gang i salget, både til vores mangeårige, loyale kundekreds og til nye kunder i ind- og udland, siger Helle Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098