23948sdkhjf

Ny stanselinje booster kvalitet og fleksibilitet

En nyindkøbt vinkelsaks- og stansemaskine fra Prima Power er med til at øge fleksibiliteten hos Migatronic i Fjerritslev.

Maskinen er udstyret med indeksbare multiværktøjer, hvor både hammer og selve værktøjet kan dreje

- Løsningen med alle værktøjerne giver os fleksibilitet. Vi kan fx producere prototyper og hasteordrer på dagholdet og så producere standarddele på de andre skift uden at skulle tænke på at skifte værktøjer, siger produktionsleder Rasmus Høj fra Migatronic.

Et enkelt skift er nok

Hvor den gamle vinkelsaksmaskine kørte døgnet rundt, klarer den nye kombinationsmaskine den samme mængde ordrer på et enkelt skift. Ifølge vedligeholdelsesleder Jonas Dunk Petersen er effektiviteten således steget med 270 procent. Samtidig er der skabt en energiforbedring på strøm og luft på 70 procent.

Rasmus Høj fremhæver, at den nye linje har den kapacitet, virksomheden har brug for.

- Det er begrænset, hvad vi indtil nu har kørt af ubemandet produktion på maskinen, men i første omgang kan den i hvert fald køre lige så lang tid, der er plader i loaderen, siger han.

Loaderen har plads til tre tons plader i målene 1500 x 3000 mm.

Vinkelsakslinjen er modulopbygget og konfigureret efter Migatronics ønsker. Saksen kan klippe efter målene 1000 x 1500 mm.

Elektrisk maskine

Hvor den gamle maskine kørte på hydraulik, er den nye servoelektrisk, hvilket ifølge Jonas Dunk Petersen betyder reduceret støj, når den stanser. Hvor den gamle maskine var bygget ind i et bulderhus, er det ikke nødvendigt med den nye. En anden fordel med servoelektrisk drivmiddel er væsentlig lavere vedligeholdelsesomkostninger.

- Sammenlignet med den gamle maskine, har vi nu fået en højere kvalitet på både klip og stans. Den er langt mere præcis. Derudover udnytter den pladen bedre, så vi nu har langt mindre spild. Den er også nemmere at programmere, hvilket også sparer os for mange mandtimer, forklarer produktionslederen.

Softwaren er Prima Powers egen NC Express.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078