23948sdkhjf

Nasa lægger ny ordre hos Odense-virksomhed: Vi er dybt beærede

Nasa har endnu en gang lagt en ordre på en Fergo-rumcykel fra Danish Aerospace Company.

Til dato har Nasa dermed bestilt fire af DAC’s specialbyggede rumcykler.

Fergo (Flight ERGOmeter) er anden generation af DAC’s rumcykler. Den skal erstatte de nuværende Cevis-rumcykler, der siden 2001 blandt andet har været en fast del af motionsudstyret på den Internationale Rumstation (ISS).

Administrerende direktør i DAC, Thomas A. E. Andersen, glæder sig over, at den ekstra tillægsordre endelig er faldet på plads.

- Vi havde forventet, at Nasa på et tidspunkt ville bestille endnu en Fergo-rumcykel hos os. Vi er derfor meget glade for, at ordren nu er faldet på plads. Den er med til at sikre kontinuitet her i 2021 og er tegn på Nasas tillid til Danish Aerospace Company A/S, hvilket vi er dybt beæret over, siger Thomas A. E. Andersen i en pressemeddelelse.

Efter første del af ordren blev underskrevet i 2019, har DAC’s ingeniører tilpasset designet til Nasas specifikke ønsker og færdigudviklet den specialdesignede Fergo. Den indeholder ny elektronisk styring, betjenes fra en tablet, men kan også betjenes manuelt og kan levere op til 500W effekt. Den første træningsmodel af Fergo-rumcyklen blev sendt til USA i december 2020.

DAC’s samlede Fergo ordreportefølje, som nu strækker sig til slutningen af 2021, er hermed på i alt DKK 14,8 millioner kroner.

Astronauter skal motionere dagligt for at kompensere for det tab af muskler, som kroppen lider, når det opholder sig i miljøer uden tyngdekraft. Det er her, rumcyklerne kommer ind i billedet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109