23948sdkhjf

Sauer-Danfoss har forsigtige forventninger til fremtiden

Specielt det amerikanske marked har været vækstmotor for hydraulikkoncernen, der oplever sværere betingelser i Europa og Asien.
2011 sluttede godt for Sauer-Dafoss. Omsætningen i fjerde kvartal steg med 4 % til 446,1 mio. dollars 2,491 mia. kr.). Bedst gik det i Nord- og Sydamerika, hvor omsætningen steg med 19 %, mens den i Europa steg med 9 %. I Asien blev det til et fald på 30 %. Omsætningen steg 16 % i Controls-divisionen og 4 % i Propel-divisionen, mens den i Work Function-divisionen var på samme niveau som i 2010.

Nettofortjenesten endte på 27,4 mio. dollars (153,0 mio. kr.) sammenlignet med 126,0 mio. dollars (703,7 mio. kr.) i fjerde kvartal 2010. Her var resultaterne dog positivt påvirket med 82,8 mio. dollars (462,4 mio. kr.) i forbindelse med tilbageførsel af hensættelse til nedskrivning af udskudte skatteaktiver.

- Vores salg og indtjening i fjerde kvartal endte som forventet. Mens væksten i omsætningen i Nord- og Sydamerika fortsat er høj, ser vi en afmatning i Europa, og salget i Asien og Stillehavsregionen er faldet væsentligt. Sidstnævnte skyldes et brat fald i vores omsætning i Kina, hvilket er drevet af den kinesiske regerings bestræbelser på at stramme pengepolitikken for at styre inflationen, siger Sven Ruder, president & chief executive officer, og fortsætter:

- Vi er ramt hårdt i Kina, da vores nuværende forretningsmix er koncentreret om bygge- og anlægsindustrien og vejbyggeri-sektoren, som er ramt specielt hårdt af regeringens pengepolitik. Vi mener fortsat, at de grundlæggende, langsigtede vækstfaktorer i Kina stadig er gældende, og at den nuværende afmatning i salget er forbigående.

Lille vækst i vente
Dermed kan Sauer-Danfoss også konkludere, at væksten er fladet ud mod slutningen af 2011. For hele året rapporterede hydraulik-koncernen nemlig om en omsætning på 2,058 mia. dollars (11,5 mia. kr.), hvilket svarer til en stigning på 25 % sammenlignet med 2010. Nettofortjenesten for 2011 var på 229,9 mio. dollars (1,3 mia. kr.) mod en nettofortjeneste på 213,4 mio. dollars (1,2 mia. kr.) i 2010.

Ved udgangen af 2011 havde Sauer-Danfoss en ordrebeholdning på 939,8 mio. dollars (5,2 mia. kr.), og det svarer til en stigning på 15 % i forhold til 2010.

- Vi går ind i 2012 med forsigtighed. Mens omsætningen i Nord- og Sydamerika fortsat er høj, er situationen i Europa usikker, og mange økonomer forventer en mild recession. Forretningsaktiviteterne i Kina er fortsat meget afdæmpede. Vi hører hele tiden, at grebet om økonomien vil blive løsnet, men vi har stadig til gode at se finansieringer, der kan påvirke vores markeder og dermed vores forretning. I bedste fald vil vi se væksten vende tilbage til de markeder, hvor vi er aktive i Kina, i midten af andet kvartal. Derfor forecaster vi kun en lille vækst i omsætningen for det kommende år. Vores forventninger med hensyn til indtjening er drevet af den lave salgsvækst, vi forudser for de kommende 12 måneder, siger Sven Ruder.

På den baggrund forventer Sauer-Danfoss en stigning i omsætningen på 0-10 % i 2012 og et nettoresultat på 4,0-5,0 dollars pr. aktie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094