23948sdkhjf

NKT sætter omsætningsrekord

Problemer med datterselskabet NKT Cables lægger dog en dæmper på væksten og indtjeningen.
Omsætningen steg med 1,153 mia. kr. til 15,604 mia. kr. i 2011, hvilket er det hidtil højeste niveau i koncernens historie. Nilfisk-Advance og Photonics Group øgede omsætningen med henholdsvis 8 % og 16 %, mens NKT Cables kun fik en fremgang på 1 %.

Operationelt EBITDA steg med 51 mio. kr. til 1,036 mia. kr., og det skyldtes vækst i Nilfisk-Advance, NKT Flexibles og Photonics Group, mens indtjeningen i NKT Cables blev mindre end forventet. Resultat før skat blev dog halveret fra 345 mio. kr. i 2010 til 165 mio. kr. i 2011.

- I den første halvdel af året tog det længere tid end først antaget at lukke den gamle fabrik og indkøre produktionen på den ny fabrik i Køln, og i andet halvår måtte produktion af kabler til højhastighedstog i Kina indstilles midlertidigt pa grund af reorganisering hos kunden - det kinesiske jernbaneministerium – og begge dele påvirkede indtjeningen i NKT Cables negativt, skriver NKT i sit årsregnskab.

I 2012 forventer NKT en organisk omsætningsvækst i niveauet 5-10 %. Operationelt EBITDA forventes at ende på 1,050-1,250 mia. kr. justeret for effekten fra salget af NKT Flexibles.

- De positive resultater og strategiske landvindinger, som koncernens mange dedikerede medarbejdere skabte i 2011, er et godt udgangspunkt for et 2012, som makroøkonomisk kan vise sig at blive udfordrende. På kort sigt har vi fokus på at beskytte indtjeningen, og - om nødvendigt - at iværksætte planer for omkostnings- og kapacitetstilpasninger. Det får os dog ikke til at ændre den langsigtede kurs, for vores strategiske retning er understøttet af en række solide megatrends, som vil bestå - uanset periodevise, konjunkturmæssige udfordringer, siger bestyrelsesformand Christian Kjær i en kommentar i regnskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079