23948sdkhjf

Ny serie invertere klar til kunstig intelligens

Hans Følsgaard-agenturet, Mitsubishi Electric, lancerer nu en ny generation af invertere, FR-E800. Fokus i den nye familie af invertere ligger på den meget hurtige og åbne kommunikation, herunder kompatibilitet med blandt andet Profinet.

Nyt er også en indbygget PLC. Desuden er de nye invertere forberedt til fejlsøgning via AI, oplyser Følsgaard.

Dermed er det endnu engang bekræftet, at den tid er forbi, hvor invertere "bare" skulle kunne styre motorer i - typisk - industrielle applikationer.

Derfor har Hans Følsgaard A/S-agenturet, Mitsubishi Electric, sendt FR-E700 på pension og erstattet den med den spritnye FR-E800 inverter-familie, som har fået tilføjet en lang række nye funktioner og muligheder. Væsentligst er, at familien rummer modeller, der kan arbejde med flere forskellige protokoller, sådan at der ud over Mitsubishi Electrics egen, åbne CC-Link IE er mulighed for at bruge Profinet, MODBUS, BACnet, EtherNet og på sigt EtherCAT som bus.

FR-E800 serien er født med dobbelt Ethernet-port og datarater op til 100Mbit/sekund, blandt andet til CC-Link IE TSN, som i stigende grad er en populær løsning, påpeger Følsgaard.

FR-E800 er desuden forberedt til kunstig intelligens (AI) som et effektivt værktøj i fremtidens miljøer, hvor fejldiagnose og troubleshooting skal ske lynhurtigt. AI-delen er baseret på inferens, hvilket betyder, at man ikke nødvendigvis skal programmere fejltyper i inverterens PLC. Inverteren vil med AI-optionen til en vis grad være selvlærende, så uventede fejltyper vil kunne registreres og lagres til senere genkendelse og behandling som "go" eller "nogo". Helt i tråd med behovet i industri 4.0-miljøer og TSN-protokoller, lyder der fra Følsgaard.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141