23948sdkhjf

Siemens Gamesa vil have flere kvinder i topledelsen

I 2025 skal mindst 25 procent af Siemens Gamesas samlede arbejdsstyrke og topledelse være kvinder.

Sådan lyder målet i en ny handleplan, som vindmøllegiganten offentliggjorde torsdag.

- Vores virksomhed og vindindustrien er sakket bagud på køns- og inklusions-spørgsmålet. Vi anerkender dog, at de er vigtige for fremgang i forretningen og yderligere succes, da de er ægte drivere for præstationsevnen. Derfor intensiverer vi nu vores indsats med denne nye handleplan for at skabe varige forandringer i Siemens Gamesa, førende til et mere åbent, mangfoldigt og inkluderende selskab, siger Andreas Nauen, CEO hos Siemens Gamesa

For at sætte skub i udviklingen lancerer vindmølleproducenten en ny stilling; global head of diversity, som skal varetages af Marta Jimeno. Hun får samtidig støtte fra et nyetableret diversity and inclusion advisory board, som har medlemmer fra forskellige ledelsesniveauer i koncernen.

- For at blive en ægte succes er vi nødt til at udnytte alle unikke færdigheder, erfaringer og kulturelle aktiver, hos alle vores medarbejdere. De skal føle sig værdsat og inkluderet, for dem de er, og det de bidrager med til vores virksomhed. Det er derfor, at diversitets- og inklusionsværdier skal være en del af kernen i vores beslutningstagen og teambuilding, og vi vil sætte flere systemer i værk for at omfavne disse værdier, siger Marta Jimeno.

I dag er 12 procent af ledelsesstillingerne og 19 procent af samtlige job i Siemens Gamesa besat af kvinder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156