23948sdkhjf

Linak runder 100 robotter

Linak har satset målrettet på robotter i produktionen. Nu bliver nummer 100 installeret

Linak i Guderup på Als vil inden for nogle uger runde 100 robotter i sine fabrikker, og det får ikke virksomheden til at stoppe op. Der er op til 20 nye robotter på vej i år.

- Vi fortsætter hele vejen rundt med at installere robotter. Det er den eneste måde, vi kan være konkurrencedygtige i forhold til udlandet, siger produktionsdirektør Torben Levisen.

Linak, der producerer aktuatorer til blandt andet hæve-sænkeborde og elevationssenge, har med stor succes installeret robotter til en lang række funktioner. I kraft af en høj vækst har det kunnet lade sig gøre, uden at firmaet har måttet afskedige medarbejdere.

Virksomheden er hele tiden på jagt efter nye funktioner, der kan automatiseres med robotter eller anden for form for automatisering.

- Vi gennemfører kun de projekter, som vi kan tjene penge på. Det er ikke bare for at have robotter, vi gør det, siger Torben Levisen.

Kollaborative robotter

Linak fik sine første robotter i 2009. De fleste robotter har hidtil været industrirobotter. Men Linak har efterhånden også fået en håndfuld kollaborative robotter, og der er flere på vej.

- Vi har analyseret, om der er nogle processer på tværs af vores produktionslinjer, hvor vi kan bruge kollaborative robotter, og vi har identificeret en række muligheder inden for montage. Vi starter her i marts med at sætte tre kollaborative robotter ind i en eksistrende montagecelle. Cellen vil komme til at bestå af to operatører og tre kollaborative robotter. Det vil spare vores medarbejdere for nogle tunge løft. Siden kommer der seks flere kollaborative robotter inden sommerferien, siger Torben Levisen.

Ud over de kollaborative robotter skal der også installeres otte nye industrirobotter inden sommerferien.

- Vi regner med, at vi har 117 robotter til sommer, heraf 107 i Danmark, ni i USA og en enkelt i Tyskland, siger Torben Levisen.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11