23948sdkhjf

Nyt industrisamarbejde skal udbrede aerogel-isolering

I Støvring arbejder Induflex med automatiseret skæreteknologi og bearbejdning af blandt andet isoleringsmaterialer. I Greve arbejder Skanacid med innovative materialer som teknisk isolering og pakninger.

Sammen har de to virksomheder leveret projektering, beregning, skæring og fremstilling af isoleringsemner i godt tre år. Nu vil de udbrede kendskabet til nano-isoleringsmaterialet aerogel gennem den nye platform Aerogel Solution.

- Jeg oplever, at det for virksomhederne kan være besværligt at finde den rigtige isoleringstekniske løsning samt at få tilpasset den til deres produktion. Med dette industrisamarbejde kan vi sammensætte og skræddersy materialet til den enkelte kunde og dermed løse mange af de termiske problemstillinger hos virksomhederne, fortæller Kim Eriksen, administrerende direktør i Skanacid, i en pressemeddelelse.

Plug and play aerogel-løsninger

Kim Eriksen begyndte at arbejde med aerogels i 2004 og har gennem sit arbejde opbygget viden om materialernes stærke og svage sider.

Selve bearbejdningen af de kundetilpassede aerogel-løsninger foregår hos plastvirksomheden Induflex i nordjyske Støvring. Induflex har mere end 30 års erfaring med bearbejdning af en lang række plast- og kunststoffer. Salgschef i Induflex, Rasmus Hosbond Sørensen, fortæller:

- Vi har løbende udvidet vores kompetencer i takt med efterspørgslen på isoleringsmaterialer, og med bearbejdningen af de forskellige typer aerogel kan vi tilbyde vores kunder plug and play-løsninger til helt nye anvendelsesområder.

Lancerer ny platform

For at sætte skub i udbredelsen af viden om anvendelsesmulighederne med aerogel har de to virksomheder netop lanceret en ny fælles platform.

- Vi har oprettet en hjemmeside under navnet Aerogel Solution, som kun er dedikeret til disse nye aerogel-løsninger og vores samarbejde med Skanacid. Jeg tror, der er store gevinster at hente for mange virksomheder, der indtil nu ikke har set aerogel-løsninger som en mulighed. Vi vil gerne vise dem det store potentiale for for eksempel energibesparelser, der er ved aerogel, fortæller Rasmus Hosbond Sørensen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096