23948sdkhjf

Udfordrende stålkonstruktion blev løst med skræddersyede profiler

En halbygning, der danner ramme om et effektivt og sikkert produktionsmiljø, udgør den bærende konstruktion i et fuldt dækkende krananlæg med overordentlig høj løftekapacitet og en rationel byggeproces, der ikke forstyrrer virksomhedens drift.

Sådan lød kravene, da smede- og stålkonstruktionsvirksomheden Nordisk Staal fik til opgave at opføre en ny industrihal til stålvalseværket NLMK DanSteel i Frederiksværk.

Sparede ressourcer

En af Nordisk Staals løsninger i forbindelse med konstruktionen af NLMK DanSteels hal var at få specialfremstillet særligt lange – 18,6 meter – HEA 280-stålprofiler i kvaliteten S355J2 hos tyske Stahlwerk Thüringen. Via en af stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müllers tekniske samarbejdspartnere blev profilerne leveret valset i en bueform, der sparede arbejdsgange hos Nordisk Staal.

Overlængden gjorde det muligt at spænde over den 32 meter brede og 16 meter høje hal med en spærkonstruktion med blot en enkelt boltsamling udført på byggepladsen. Samtidig sparede ideen ressourcer i den godt 50 mand store virksomhed, der hovedsagelig arbejder med krævende og arbejdskraftintensive opgaver. Det fortæller Jens Faarkrog, der er kvalitetschef hos Nordisk Staal.

- Det har været en kæmpefordel i konstruktionsarbejdet at have mulighed for at arbejde med længere profiler, der er valset fra fabrikken. Vi sparer arbejdsgange både i værkstedet og på byggepladsen, men også i forhold til logistik har det gjort os i stand til at løse opgaven hurtigere og mere effektivt. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at benytte os mere af den mulighed i fremtiden, siger han i en pressemeddelelse.

Valset på værket

Normalt kommer HEA-profiltypen i længderne 12,1 og 15,1 meter, men et tæt samarbejde mellem Lemvigh-Müller og Stahlwerk Thüringen gjorde det muligt få leveret de profiler, Nordisk Staal havde brug for, i den ønskede længde.

Peder Pedersen, afdelingschef for stålsalg i Østdanmark hos Lemvigh-Müller, oplever en stigende efterspørgsel på kundespecifikke stålprodukter.

- Kunderne efterspørger værdiskabende løsninger, hovedsagelig i form af specifikke dimensioner og længdemål, samt velfungerende logistik. Det næste vi kigger ind i på det område er præfabrikeret forarbejdning, som kan gøre kundernes egen håndtering og bearbejdning endnu lettere. Den tendens tror jeg vil udvikle sig yderligere i fremtiden, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11