23948sdkhjf

Jesper så et hul i markedet: Nu producerer han komplette hydraulikanlæg

Her i januar er det ti år siden, at Jesper Gram startede som selvstændig med virksomheden Taon Hydraulik Komponenter. Gennem årtiet har Kolding-virksomheden udviklet sig og gået fra at forhandle komponenter til at producere og dimensionere hele hydraulikanlæg.

- Vi kunne se, at vi selv kunne producere anlæggene. Det ville betyde, at vi kunne være mere fleksible på, hvordan vi løste opgaverne, og tilgangen har stille og roligt udviklet sig over årene. Og når vi har bygget noget, og det bliver en succes, så vil man gerne bygge mere, siger grundlægger og direktør Jesper Gram, Taon Hydraulik Komponenter.

Virksomhedens udvikling har også betydet, at der nu er en række standardløsninger, som er udviklet ud fra kundernes efterspørgsel.

Stor eksportandel

Anlæggene bliver skabt af komponenter, som bliver købt hos leverandører i Europa og Asien, og tilgangen har fået fart over de seneste fem år.

- I dag udgør anlæg cirka 70 procent af aktiviteten, fortæller Jesper Gram, der er uddannet ingeniør og tidligere har været ansat hos maskinbyggere.

Virksomheden har seks medarbejdere, og ejeren og en ansat står for at dimensionere anlæggene. Der er mange maritime opgaver, som for eksempel ramper på færger, der skal køre op og ned, men det kan også været specielle hydraulikstationer, der kører med en dieselmotor eller små enheder til fiskeriet,

- Vi lægger viden i komponenter, så de bliver til anlæg, siger Jesper Gram om salgene, der i høj grad sker til udenlandske kunder og projekter.

Kunderne er spredt over seks kontinenter, og der er faste kunder så langt væk som Indien og Qatar, uddyber han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079