23948sdkhjf

Semco øjner marked til halv milliard i USA

Den amerikanske offshore vind-industri er i sin spæde start, og en række danske virksomheder bejler til det potentielt meget lukrative marked. Det skriver Børsen.

Blandt disse er Semco Maritime, der er inde i varmen som leverandør til Vineyard Wind, der bliver den første store havmøllepark på den amerikanske østkyst. For Carsten Nielsen, der er senior vice president, renewables hos Semco Maritime, bliver det bare startskuddet.

- Vi ser et kæmpe potentiale. De har brug for energi, har en god kystlinje, og den lokale supply chain er ikke verdens største. Derfor er der plads til at komme ind fra Europa. Vi vil gerne stå bag minimum hver fjerde substation, der skal bygges i USA. Jeg tror, at Semco alene kan være heldige at kunne omsætte for 300-500 millioner kroner om året i USA, siger han til Børsen.

Semco Maritime samarbejder med nordjyske Bladt Industries om produktionen af substations. Derudover har man planer om at starte en serviceafdeling i USA og har desuden indgået samarbejde med det amerikanske servicefirma WSP.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11