23948sdkhjf

Stantræk fordobler bukkekapaciteten

En ny bukkecelle fra Trumpf er klar til produktion omkring påske

Den østjyske underleverandør Stantræk udvider nu kapaciteten inden for bukning markant.

Det sker med indkøbet af en ny Trubend 5000 fuldautomatiseret bukkecelle fra tyske Trumpf. Den kan håndtere emner op til 40 kg og en længde på 3.000 mm.

Sværger til Trumpf

Og det er ingen tilfældighed, at valget er faldet på en Trumpf. Det er på det nærmeste blevet et husmærke hos Stantræk, fortæller administrerende direktør Morten Petri Lauritsen.

- Vi har jo fundet vores vej i forhold til den teknologiske udvikling, og den er vi stålsatte på at holde fast i. Det vil sige, at vi principielt er bannerførere for tysk grundighed med vores Trumpf-setup.

- Det er der forskellige årsager til. Punkt et er der den erfaring, vi har med udstyret, som vi er utroligt godt tilpasse med. Når man så bliver i samme spor, så skaber det synergi indenfor alle områder. Det er samme sprogbrug, den samme håndtering, de samme værktøjer, samme konstellation, hvad enten det er den ene eller den anden maskine. Det gør, at medarbejderne kommer lettere til at få opgaverne løst, og så kan vi koncentrere os om at få noget mere igennem.

Nødvendigt at automatisere

Maskinen er næsten en tro kopi af den bukkecelle, man investerede i for lidt mere end to år siden - bare lidt større og med lidt ekstra features.

- Vi bevæger os ind i et lidt andet produktmiks, end det vi har været vant til. Det er fysisk større emner. Der har jeg haft en klar holdning til, at når vi kom op i en vis størrelse emner, så vil jeg ikke have, at mine folk står og bukker sig selv ihjel. De ødelægger jo arme, ben, skuldre og nakke, forklarer Morten Petri Lauritsen.

- Det er jo yderligere et argument for, at vi fokuserer på automatiseret kantbukning, og nu har vi fundet modellen, og udstyret der virker, fortsætter han.

Den nye maskine bliver efter planen leveret i uge 9 og forventes at være i fuld drift omkring påske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078