23948sdkhjf

Corona kunne ikke knække stærk indtjening

Der skal mere end en global pandemi til at spænde ben for højtindtjenende Bogballe. I 2020-regnskabet kan producenten af mineralgødningsspredere til landbruget igen præsentere en tung bundlinje.

Her lander resultatet før skat på 55,2 mio. kr. Det er godt nok en mindre tilbagegang på knap tre procent for Uldum-virksomheden, der sælger sine produkter på det globale marked.

- Vi har taget covid-19-situationen oppefra og ned. Vi kan godt se, at pandemien er et kæmpemæssigt samfundsproblem, men vi har fra starten valgt at sige, at vi skal gebærde os sådan, at det ikke bliver et problem hos os. Og det er egentlig lykkedes ganske fint, siger administrerende direktør Nils Jørn Laursen, Bogballe.

Han placerer da også det opnåede resultat i kategorien tilfredsstillende, og han kalder den økonomisk udvikling ganske udmærket, når man tænker på hindringer, der har været.

Uforudset knaphed

Nils Jørn Laursen uddyber, at en væsentlig årsag er, at organisationen arbejder med et stort fokus på langtidsplanlægning. Det betyder blandt andet, at når maskinproducenten lægger rammeordrer ind hos sine leverandører, kan aftaler sagtens have en varighed af et år.

- Vi er altid mere eller mindre 12 – 24 måneder foran den tid, som vi står i, uddyber Nils Jørn Laursen.

En ting, som Bogballe-ledelsen dog ikke havde forudset, var knaphed på inddækningsmaterialet til elektronikken på gødningssprederne.

- På noget af vores elektronikudstyr bruger vi et materiale, som man også laver regnfrakker af. Det havde vi ikke vurderet kunne blive et problem at skaffe. Men det viser sig så, at under covid-19 skal børn i skoler og institutioner mere ud at lege, hvilket betyder en større efterspørgsel på regntøj. Så pludselig blev ressourcen en knap faktor, fortæller direktøren.

- Det var rimelig harmløst, men et sted, hvor vi ikke havde forudset problemer og er et kuriøst eksempel på, hvor uforudsigeligt omgivelserne ofte reagerer i krisesituationer, uddyber han. 

Forventer nedgang

Forventningerne til 2020/21-regnskabet er en mindre nedgang.

For maskinmesserne er aflyst, og hvis man ikke kan møde kunderne her, bliver det alt andet lige sværere at sælge maskinerne.

- Men så længe, der er et behov, og det er der, så er der en efterspørgsel, og det er ikke en investering, som landmanden udsætter, fordi han ikke kan komme på messe, uddyber direktøren.

Bogballe A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 89,4 93,7
Resultat af primær drift 56,7 58,6
Resultat før skat 55,1 56,7
Årets resultat 43,0 44,2
Balancesum 78,5 86,2
Egenkapital 41,7 31,7
Antal ansatte 57 58
Regnskabsåret blev afsluttet 31. oktober 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094