23948sdkhjf

Små affaldsanlæg polstrer Nordheats ordrebog

Virksomheden Nordheat har tidligere slået sine folder inden for udvikling af biobrændselskedler, flishåndteringsanlæg, halmforsyningssystemer og koncepter inden for røggasrensning. Og gør det da også stadigvæk. 

Siden 2017 har der været både varmepumper og solvarme i porteføljen. 

Nu sikrer en helt nyudviklet teknologi, at selskabet går ind i 2021 med en ordrebog på et trecifret millionbeløb. 

Teknologien muliggør forbrænding af affald i mindre anlæg. 

- Det er mindre anlæg som kan håndtere en affaldsmængde svarende til den mængde en mindre by genererer, den mængde 3-4 hospitaler eller industrier genererer. Det er anlæg som både kan levere damp og varmt vand, fortæller direktør hos Nordheat Claus Abrahamsen til Energy Supply. 

Gør op med logistikken

Historisk set forbindes forbrænding af affald kun med større anlæg, hvilket er forbundet med større logistiske udfordringer.

-  Vores nye teknologi udmærker sig specielt ved at kunne behandle og forbrænde affald i nærheden af det sted hvor affaldet generes, hvilket betyder, at vi sparer miljøet for en hel del transport, siger Claus Abrahamsen. 

Nordheat har allerede etableret små affaldsenergianlæg i Danmark og i Norge.

- Vi forventer os rigtig meget af denne nye teknologi som supplement til vores øvrige produktprogram, siger Claus Abrahamsen. 

Ordrebog

Den nye teknologi har altså bidraget til en godt polstret ordrebog. Men det er ikke kun de små affaldsenergianlæg, der er efterspørgsel på.

Nordheat har flere ordrer på de nye anlæg i ind- og udland.

- I tillæg til vores nye teknologi har vi i øjeblikket overraskende god vind i sejlene på energianlæg til fjernvarmesektoren samt til industrier i både Danmark og udlandet, siger Claus Abranhamsen, der med de mange ordrer i hus nu står over for en ny udfordring.

- Den største udfordring for os er i øjeblikket at skaffe nok arbejdskraft hurtigt nok til at effektuere vores ordreportefølje, men heldigvis har vi været lidt på forkant – så helt umuligt ser det nu ikke ud, slutter han. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11