23948sdkhjf

Ventherm skal levere 100 meter lang malekabine

Fynske Ventherm har landet en stor ordre fra DSB. Her skal man levere en ny malekabine, som statsbanerne skal bruge til maling af tog.

- Malekabinen er sådan set en turnkey-leverance, men der er nogle bygningsmæssige ting, der skal på plads såsom betonarbejde, varmeforsyning og lignende, og det står DSB selv for, fortæller Allan Hansen, der er medejer og administrerende direktør hos Ventherm.

- Det er en malekabine til lakering af tog, så det er en kabine på lige under 100 meter, hvor der kan køre et helt tog ind og blive malet, tørret og så videre, tilføjer han.

Ventherm har en del erfaring inden for opbygning af malekabiner til store konstruktioner. Udover togproducenter har man blandt andet leveret til vindmølleindustrien, skibsværfter og forsvaret.

- Selve kabinen består af en stålkonstruktion med nogle isolerede paneler som vægge og tag. Dertil er der en masse teknisk udstyr som udsugning, filtrering, varme og varmegenvinding, lifte til operatører og så videre, og det er alt sammen noget, vi leverer, forklarer Allan Hansen.

Selve maleudstyret er ikke en del af leverancen, men ellers står Ventherm for hele opbygningen.

- Vi bygger de kritiske dele selv, men sådan noget som isolerede sandwichpaneler køber vi hos underleverandører, siger Allan Hansen.

Går alt efter planen, står anlægget færdigt til efteråret, og så kan Ventherm sætte flueben ved endnu en stor ordre.

- Det er en pænt stor ordre, men jeg kan ikke sætte nogen tal på. Vi har lavet en del store anlæg før og laver blandt andet en del til togfabrikker, så det er noget, der passer rigtig godt ind i vores kernekompetence. Vi laver typisk sprøjtekabiner til større industri, lyder det fra Allan Hansen.

Ventherm forventer i øvrigt at få en tilsvarende ordre til en anden togfabrik inden jul.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109