23948sdkhjf

AB Metal leverer mini-ubåd til Atlas Elektronik

Ubåden er fem meter lang og vejer 150 kilo. Det tog AB Metal godt en uge at svejse skroget på den noget anderledes opgave.
AB Metal i Thisted har netop været i København for at aflevere skroget til en ubåd bygget i aluminium til den tyske kunde Atlas Elektronik, skriver Nordjyske.dk.

Salgschef hos AB Metal Allan Waaentz fortæller, at det var Atlas Elektronik selv, der henvendte sig i foråret 2011, hvorefter man fik forhandlet en aftale på plads.

Ubådens konstruktion
Ubådens skrog er fremstillet i aluminium, er fem meter langt og vejer 150 kilo. Der er tale om en prototype.

- Tegningerne over konstruktionen er lavet på den måde, at selve skroget bliver fyldt med vand for at udligne trykket, og det er kun motoren og de fintfølende instrumenter, som er indkapslet til at kunne klare det store tryk, men den del har vi ikke noget at gøre med, siger driftschef Preben Nystrup til Nordjyske.dk.

Arbejdet med at svejse skroget sammen har taget en uges tid og er foregået efter tegninger fra Atlas Elektronik. Og det har været et spændende stykke arbejde.

- Vi håber selvfølgelig, at opgaven kan være med til at profilere AB Metal på en spændende måde, siger Preben Nystrup.

Ubådens videre skæbne
Som nævnt har AB Metal været i København til overlevering af ubåden. Her skal den udstyres med følsomme instrumenter – blandt andet sonar.

- Ubåden og dens instrumenter skal bruges til at opmåle og fotografere havbunden i forbindelse med for eksempel opførelse af havvindmølleparker eller konstruktion af broer, fortæller salgschef Allan Waaentz.

Ubåden skal kunne dykke ned til mellem tre og fire kilometer. De første 800 meter styres ubåden fra overfladen – herefter må den klare sig selv på de computersystemer Atlas Elektronik har udviklet specielt til formålet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093