23948sdkhjf

Frecon giver Weldingdroid en hjælpende hånd

I foråret blev initiativet GenstartNU lanceret, som gav danske SMV’er mulighed for at få uvildig rådgivning om automation, robotteknologi og produktionsoptimering. Projektet er støttet af Industriens Fond.

Blandt de virksomheder, der har tilbudt rådgivning, er ingeniørvirksomheden Frecon, der i 2020 har hjulpet godt 40 SMV’er.

En ny tilskudspulje muliggør, at ingeniørvirksomheden i 2021 vil have hjulpet op mod 100 SMV’er med tekniske udfordringer og innovationsprojekter.

Første kunde i ny pulje fra Industriens Fond er svejsevirksomheden WeldingDroid, som er kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”.

- Vi er utroligt glade for den tillid, som Industriens Fond har vist os på dette projekt, og vi har allerede oplevet den positive effekt for mange virksomheder. De kommer mere toptunede videre og får nye muligheder indenfor rækkevidde. Derfor er vi også meget begejstrede for, at vi nu får muligheden for at tilbyde vores assistance til endnu flere, siger Michael Elefsen, CCO i Frecon.

Selv en ”Løve” kan mærke coronakrisen

WeldingDroids automatiserede svejsemaskiner kan spare smeden for ubehagelige arbejdsstillinger og samtidig seksdoble produktions-hastigheden. Ikke desto mindre kan coronakrisen mærkes selv for dem med den gode opfindelse, og derfor gav rådgivningstimerne fra Frecon et godt indspark på rejsen mod fortsat stigende vækst.

- Frecons dokumentation og lasteevneberegninger viste os, at vores svejsemaskine faktisk kan svejse op til 3-400 kg tungere rør end hidtil antaget. Det stiller jo vores opfindelse i en langt mere fordelagtig position og kan forhåbentlig også hjælpe os i vores salgsarbejde, fortæller administrerende direktør i WeldingDroid, Kevin Christensen.

I Frecon har opgaven for WeldingDroid været med til at skyde den nye GenstartNU-pulje succesfuldt i gang.

- Med rådgivningstimerne er der ofte tale om opgaver, hvor vi kan se resultatet med det samme. SMV’erne får en meget håndgribelig løsning med på vejen, som kan styrke deres konkurrenceevne, fortæller Michael Elefsen fra Frecon, og uddyber:

- At arbejde med en investeringsdarling som WeldingDroid har i dén grad været sjovt, og vi er som Jesper Buch og Jacob Risgaard også overbeviste om, at de har fat i en fed forretningsidé med en innovativ svejsemaskine – det er godt tænkt!

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094