23948sdkhjf

Strategien virker: Vestjyder vokser på top og bund

To år i træk har Vestjysk Industrilakering haft stor fremgang på bundlinjen. Udviklingen sker, efter overfladebehandleren besluttede sig i at investere stort i et nyt maleanlæg og ikke mindst at gøre sin kundemålgruppe bredere med et fokus på partnerskaber med kunderne.

I det netop offentliggjorte regnskab voksede bruttofortjenesten fra 19,6 til 29,2 mio. kr. og resultatet før skat mere end fordoblet til 5,7 mio. kr.

- Årsagen er nye kunder og mere omsætning. Vores plan med at blive bredere og sprede os ud over flere segmenter er lykkes. Det har givet en øget sikkerhed i ordretilgangen, siger administrerende direktør Bjarne Blæsbjerg, Vestjysk Industrilakering.

Han peger også på, at overfladebehandleren har dygtige medarbejdere, som er omstillingsparate, fleksible og ikke mindst løsningsorienterede.

De nye kunder er fundet i både bilindustrien, offshore og interiør og design, mens byggeriet stadigvæk er et stort segment.

Fra to til tre skift

Direktøren forklarer samtidig, at kapaciteten er godt udnyttet i øjeblikket, hvilket har haft den betydning, at produktionen er gået fra to til tre skift, hvilket også indtjeningen på grund en bedre udnyttelse af produktionsudstyret.

- Der har været en øget efterspørgsel på vores produkter, og det har gjort, at vi har kørt et helt ekstra skift på som vi har kunnet fylde ud, fortæller Bjarne Blæsbjerg.

Vestjysk Industrilakering har ikke været stort ramt af covid-19. De første 14 dage efter nedlukningen gav rystelser, men de er ovre nu. Derfor forventer direktøren også en stabil økonomisk udvikling og et 2020/21-regnskab på nogenlunde samme niveau.

Vestjysk Industrilakering A/S, Skjern
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 29,3 19,6
Resultat af primær drift 6,4 3,4
Resultat før skat 5,7 2,8
Årets resultat 4,5 2,1
Balancesum 30,3 23,8
Egenkapital 6,5 5,6
Antal ansatte 44 37
Regnskabsåret blev afsluttet 20. juni 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141