23948sdkhjf

Milliardoverskud til GEA Process Engineering

For første gang i virksomhedens historie kan ingeniørkæmpen præsentere et regnskab med et overskud på over 1 mia. kr.
Ingeniørvirksomheden GEA Process Engineering med hovedsæde i Danmark kan for 2011 præsentere et regnskab med flere rekorder. Ordreindgangen er steget med ca. 21 % i forhold til 2010 og er derved landet på ca. 12,7 mia. kr. Omsætningen er steget til ca. 11,8 mia. kr., hvilket er en fremgang på 22,4 % i forhold til 2010, og sidst men ikke mindst er årets overskud på ca.1,1 mia. kr., hvilket er en fremgang på 60,5 %.

- Gennem store dele af 2011 har vi hos GEA Process Engineering været forberedt på, at den økonomiske afmatning måske ville ramme os. Derfor har vi igennem hele året arbejdet hårdt på at vinde nye ordrer, især i emerging markets, som har haft økonomisk vækst i 2011. Denne indsats har nu vist sig at bære frugt, og det kan hele GEA Process Engineering i dag være stolte af, siger administrerende direktør i GEA Process Engineering, Anders Wilhjelm.

Fokus på innovation
Udover at arbejde målrettet i alle forretningsenheder på at få nye ordrer i hus har GEA Process Engineering i 2011 fortsat virksomhedens strategiske arbejde med udvikling af nye teknologier og optimering af eksisterende teknologier, blandt andet med hensyn til energiforbrug, da effektiv ressourceudnyttelse bliver en mere og mere vigtig konkurrenceparameter.

- Hos GEA Process Engineering dedikerer vi kontinuerligt store ressourcer til forskning og udvikling. Det er en af grundene til, at vi til stadighed bliver oplevet som en relevant samarbejdspartner hos vores kunder over hele verden, siger Anders Wilhjelm.

Procesteknologi til produktion af grønt brændstof, batterier til elbiler og optimering af anlæg til produktion af pulvermælk og medicin er eksempler på områder, hvor GEA Process Engineering arbejder på at hjælpe kunderne med nye løsninger.

Udfordringer forude
Efter et år med rekordstor fremgang i ordrer, omsætning og overskud er det en optimistisk topledelse, som kan præsentere årets regnskab. Alligevel vil Anders Wilhjelm ikke love, at det kommende år kommer til at foregå i samme høje tempo og med de samme økonomiske resultater som i 2011. Den administrerende direktør maner til forsigtighed.

- 2012 bliver endnu et spændende år for GEA Process Engineering. Verdensmarkedet er stadig meget ustabilt, og vi skal ligesom andre koncerner kunne reagere hurtigt på de strømninger, der er i markedet. Det er derfor svært på nuværende tidspunkt at sige, om vi kan overgå os selv næste år. Men ambitioner har vi nok af, så vi vil da bestemt forsøge, udtaler Anders Wilhjelm.

Indtil videre ser 2012 dog positiv ud. Allerede omkring nytår modtog GEA Process Engineering en ordre på godt 246 mio. kr. på levering af højteknologi til et anlæg til produktion af mælkepulver i Australien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116