23948sdkhjf

Dansk teknologi til vietnamesisk kaffefabrik

Gea skal med finansiering fra EKF nu indtage Vietnam - det største kaffeland efter Brasilien

Allerede i 1990`erne blev Vietnam verdens næststørste kaffeland efter Brasilien. Kaffeproduktionen er stærkt koncentreret i landets centrale højland, og plantagerne er ofte meget små og kan være helt ned til kun 1 hektar.

Det er her i Vietnam, med finansiering fra EKF, at Gea Process Engineering nu kan levere et frysetørringsanlæg til en ny kaffefabrik. Fabrikken skal ligge i provinsen Binh Duong 50 km fra Ho Chi Minh City. Fabrikken får kapacitet til at producere 5.400 tons frysetørret kaffe om året fra midten af 2023.

- Vi er rigtig glade for at kunne skrive under på hele to projekter i Vietnam i år. Dette projekt er endnu et vigtigt skridt for EKF, da Vietnam er et land med gode vækstmuligheder, og samtidig understøtter vi eksport ud af Danmark, siger EKF´s CCO Thomas Hovard i en pressemeddelelse.

Garanti på 300 millioner

GEA er en globalt, førende virksomhed inden for fødevareindustri, og EKF yder en køberkreditgaranti på over 300 millioner kroner til finansiering af frysetørringsanlægget samt øvrig eksport.

Fabrikken finansieres af egenkapital fra ejerne samt lånefinansiering fra den hollandske bank ING B.V., hvoraf EKF garanterer 95 procent af risikoen svarende til knap 330 millioner kroner før genforsikring.

Ejerne, polske Instanta Sp. z o.o, og Louis-Dreyfus Holding B.V., har valgt Vietnam, da landet har god adgang til grønne bønner, god infrastruktur og adgang til eksporthavne og ikke mindst, veluddannet arbejdskraft.

- Investeringen i ILD (Instanta Louis-Dreyfus) supplerer vores stærke, eksisterende instantkaffe-forretning og åbner muligheder for yderligere vækst for frysetørret instantkaffe for vores virksomhed, siger Allan Szymczyk, general director for Instanta Vietnam.

Polske Instanta Sp. z o.o. er verdens største leverandør af emballage og glas til kaffeindustrien, og Louis-Dreyfus Holding B.V er en af verdens største agroforhandlere og verdens største, når det gælder Robusta kaffebønner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094