23948sdkhjf

Udvider forretning: Beritech investerer i robotsvejsning

I løbet af kort tid skal Migatronic Automation levere to svejserobotløsninger til Beritech Manufacturing i Aalborg.

De nye løsninger udvider Beritechs produktionsfaciliteter, som i fremtiden også vil kunne tilbyde sine kunder at løse avancerede svejseopgaver med både MIG/MAG-, TIG- og plasmasvejsning.

- Vi har konstant fokus på at optimere vores kunders produkt og værdikæde. Både når det gælder kvalitet, pris og logistik. Derfor holder vi os ajour med de nyeste fremstillingsprocesser. Automatiseret svejsning som produktionsproces gavner både pris, kvalitet og vores kunders forretning. Det er derfor helt naturligt, at vi tilføjer automatiseret svejsning i produktionen, fortæller Bent Larsen, CEO hos Beritech Manufacturing.

De to robotløsninger er en såkaldt Robox og den kollaborative svejserobot CoWelder. Robox-robotcellen består af en Fanuc-svejserobot monteret med en vertikalmanipulator, der kan håndtere fiksturer/emner på op til 2.000x1.000 mm og 500 kg. Der kan svejses på den ene side, mens operatøren udtager og ilægger emner på den modsatte side.

Det er muligt at skifte mellem to strømkilder, nemlig en Pi 350 Plasma med koldtrådsfremføring til plasma- og TIG-svejsning og en Sigma Select ROBO 400 med pulsfunktion til MIG/MAG-svejseopgaver, begge fra Migatronic. Sigma Select er udstyret med Migatronics svejseprocesser PowerArc Pulse og DUO Plus specielt velegnet til effektiv svejsning i rustfast stål.

Nyudviklet koncept

Robox er et nyudviklet koncept hos Migatronic Automation, som Beritech Manufacturing er blandt de første til at investere i. Automationsløsningen er en alsidig robotcelle, der kan bruges til mange forskellige typer af emner, både hvad angår størrelse, materiale og kompleksitet. Den er kompakt, let at flytte og sætte i drift.

- Vi forventer meget af Robox-konceptet. Vi har gjort meget ud af at lave det kompakt, installationsvenligt og at holde prisen nede. Vi glæder os til at følge op på de erfaringer, Beritech får med løsningen, så vi på bedst mulig vis kan rådgive vores andre kunder i, hvordan Robox kan effektivisere deres produktion, siger Henrik Christensen, area sales manager hos Migatronic Automation.

Den kollaborative svejserobot CoWelder til TIG-svejsning skal leveres samtidig med Robox, og skal gøre det muligt for Beritech at levere serier bestående af ganske få svejste emner ad gangen.

- Vi ser et enormt potentiale i CoWelder-løsningen. Vi forventer, at den sikrer høj kvalitet, og at vi kan tilbyde effektive leveringstider. Den alsidighed og fleksibilitet er afgørende for os som underleverandør af svejseemner. Vi glæder os meget til at inkludere den i produktionen, siger Bent Larsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094