23948sdkhjf

Envidan opkøbt af kapitalfond

Ingeniørvirksomheden Envidan, som blandt andet rådgiver om energi og spildevand, er blevet solgt til kapitalfonden Waterland til en pris på mellem 300-400 mio.kr., skriver Finans.

Planen er nu at udvide virksomheden ud over Skandinaviens grænser, men det skal stadig primært dreje sig om vandrådgivning.

- Større rådgivningsvirksomheder i Danmark har stået på nakken af hinanden for at købe arkitektfirmaer for at kunne levere en samlet løsning. Der tror vi, at der er plads til en spiller, som går den anden vej. I stedet for at få flere forskellige forretningsområder ind under taget, bliver vi inden for vandkredsløb og specialiserer os i dybden, siger administrerende direktør i Envidan, Morten Fjerbæk, til Finans.

I det nyligt offentliggjorte regnskab for det forskudte regnskabsår 2019/2020 viser Envidan trods et mindre fald i omsætning og bruttofortjeneste, at virksomheden stadig kan tjene penge.

Mens førstnævnte faldt henholdsvis 4,8 procent og 3,7 procent - hvilket var ventet allerede i starten af regnskabsåret grundet faldende aktivitet inden for entrepriseomsætning - steg driftsresultatet (ebitda) med 0,8 procent til 39,8 millioner kroner og bundlinjen med hele 14,6 procent til 18 millioner kroner. 

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12576226/opkoebsivrig-kapitalfond-overtager-groen-ingenioervirksomhed/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125