23948sdkhjf

Efter opkøb: Stor platform giver muligheder i marked

Robotsatsningen hos Ferrum Group giver pote. For datterselskabets opkøb af konkursramte KP Automation og dermed en bredere pallette af kompetencer har åbnet nye døre i markedet. 

- Vi har fået en god respons og er begyndt at tale med nogle store globale kunder. Det åbner døre, at vi har fået en kompetenceplatform, hvor vi repræsenterer alt lige fra stålet til robotten, PLC’en og visionteknologi, siger CEO Peter Høeg Jensen, Ferrum Group.

Han fortæller, at på grund af det nye set-up har selskabet langt flere projekter i pipeline lige nu. Samtidig er Ferrum Groups nuværende kunder blevet eksponeret for en større automationsforretningen, og det har givet gode reaktioner.

Projekter i flere lande

Fredericia-koncernen med cirka 70 ansatte overtog tilbage i slutningen af juni otte tidligere medarbejdere hos KP Automation og grundlagde selskabet KP Robotics. Medarbejderne supplerede Ferrum Groups eksisterende automationsafdeling.

Med opkøbet skulle man også færdiggøre en lang række af konkursramte projekter.

- Projekterne er henholdsvis hos en stor dansk mejerikoncern og GEA, og processen er nu i den afsluttende fase, siger CEO Peter Høeg Jensen, Ferrum Group.

De halvfærdige opgaver er spredt ud over Sverige, Danmark og Irland, og der er tale om otte projekter med robotceller af forskellig karakter og størrelse. Det er typisk styring, robotter og den sidste indkøring, som mangler.

- Arbejdet har i nogle sammenhænge været problematisk i forhold til udlandet og corona, og derfor har der selvfølgelig været komplikationer i forhold til at få projekterne afsluttet i de pågældende lande, uddyber han.

Barsler med navneændring

Det har heller ikke helt uproblematisk, at Ferrum Group har videreførte KP-navnet fra det konkursramte selskab. For det betyder, at der sker en forveksling, fortæller Peter Høeg Jensen.

- Selvom vi har etableret et nyt selskab, har skudt en egenkapital ind på 10 mio. kr. og vil gerne vise omgivelser, at vi vil det her dybt seriøst, har navnet givet noget støj, fortæller han.

- Vores overvejelser om navnet var dengang - og det kan vi også se - at de store koncerner i udlandet kender KP-navnet. Men nu gør vi os nogle gevaldige overvejelser, om vi skal skifte navn, når vi kommer ind i det nye år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078