23948sdkhjf

Generationsskifte: Maskinbygger har fået ny ejere

Den sidste andel i virksomheden Akea Automation har skiftet hænder. Og nu er Thisted-virksomhedens generationsskifte, som blev begyndt tidligere på året, afsluttet.

Det er den 43-årige projektsælger og forretningsudvikler Claus Hvam, der har købet den andel, som var ejet af salgsdirektør Torsten Lundø Dahl. Han var slutningen af 90’erne sammen med administrerende direktør Jan Kloster Pedersen med til at etablere virksomheden Akea Automation ApS.

Firmaet beskæftiger sig med konstruktion og fremstilling af højt specialiseret udstyr til håndtering og forarbejdning af metalemner.

- Jeg er glad for, at der nu er et ungt hold, som arbejder på at få Akea til at stå endnu skarpere, end det har gjort i mange år, siger Torsten Lundø Dahl.

Specielle gevindstænger

Claus Hvam har tidligere arbejdet for blandt andre Coloplast i Thisted og kender derfra til bygning af højt specialiserede maskiner til produktion.

- Akea har haft en kraftig vækst de seneste år og er i dag den største maskinbygger i Thy, siger Claus Hvam, der før han blev ansat hos Akea,

Han fortæller, at strategien er klar. Akea skal fastholde og fortsat udbygge sin position, som har inden sit område, som omhandler special designede maskiner til metalindustrien.

- Vi er eksempelvis førende i hele verden inden for det snævre felt, som handler om at lave gevind i de specielle stålstænger, som bruges til indstøbning i højhuse og skrues sammen i stedet for at blive svejst. Det sikrer, at højhusene med stor sandsynlighed bliver stående også ved større jordskælv, siger han.

40 medarbejdere og stor eksport

Akea har en stor og fast kundekreds og eksporterer omkring 75 procent af deres specialmaskiner til 23 forskellige lande.

De bliver alle fremstillet af en dygtig og erfaren medarbejderstab, som tæller omkring 40 medarbejdere på firmaets adresse på Leopardvej i Thisted.

Med købet af Torsten Lundø Dahls andel har Claus Hvam sammen med Rasmus H. Balle og Kasper Bilstrup det overvejende ejerskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.113