23948sdkhjf

Her er MAN Energys nye chef i Frederikshavn

Garvet motorekspert overtager det daglige ansvar for MAN Energy Solutions i Frederikshavn

Mere end 400 maritime medarbejdere i Frederikshavn er på vej til at få ny chef. 

Motorgiganten MAN Energy Solutions har nemlig hentet en af sine garvede medarbejdere ind på posten som chef for virksomhedens aktiviteter i Frederikshavn.

Thomas Leander får titel som site manager og bliver dermed manden, der fra 1. januar 2021 skal afløse Poul Knudsgaard, som for nylig meldte ud, at han skifter til posten som erhvervsdirektør i Aalborg Kommune.  

- Jeg glæder mig virkelig meget til opgaven. At stå i spidsen for 440 superkompetente maritime medarbejdere er virkelig en stor ære, siger Thomas Leander til Metal Supplys søstermedie, Søfart.

Han fortsætter:

- Jeg er først og fremmest en chef, som er glad for at arbejde med mennesker. Så at motivere og inspirere folk omkring mig bliver en hovedprioritet. Ikke mindst fordi vores facilitet i Frederikshavn er præget af mange forskellige funktioner, hvor mange medarbejdere refererer til chefer forskellige steder i verden, fordi MAN Energy Solutions er så global en virksomhed.

MAN Energy Solutions har for nylig været igennem en global afskedigelsesrunde, der også har betydet afskedigelser i Frederikshavn.

- Derfor bliver det også en højt prioriteret opgave at genskabe trygheden og motivationen i en virksomhed, der skal eksistere i en omskiftelig, maritim verden, forklarer Thomas Leander.

Thomas Leander kom til MAN Energy Solutions i 2013 og er uddannet maskinmester fra Martec, og har løbende videreuddannet sig inden for virksomhedsledelse i ind- og udland.

Han har senest arbejdet fire år i USA, Fort Lauderdale, hvor han havde ansvaret for reservedele, service og salg af nye motorer, hvilket skete fra i alt seksten lokationer fra Vancouver i nord til Buenos Aires i syd.

MAN Energy Solutions har både udviklings-, service og produktionsaktiviteter i Frederikshavn, hvor for eksempel virksomhedens MAN-175D fire takt-motor bliver produceret. Herudover er Frederikshavn videns-, salgs- og produktionscenter for propeller-aktiviteter i hele MAN-koncernen. Herudover har MAN et stort servicecenter for den maritime industri i Frederikshavn.

Netop nu forsøger virksomheden at håndtere rejserestriktioner og nedlukning i Nordjylland.

- Heldigvis kommer mange af vores medarbejdere fra Frederikshavn Kommune, så vi kan sagtens opretholde produktionen ved at flytte ressourcer imellem forskellige afdelinger og derved servicere vores kunder, siger Thomas Leander.

- Udfordringen er mere på vores rejsende servicemedarbejdere, hvor vi mærker konsekvenserne af, at Danmark pludselig ikke står så godt i forhold til corona-restriktioner, og flere lande har indført skærpede restriktioner overfor danske statsborgere. Den situation bruger vi en hel del kræfter på i øjeblikket, forklarer Thomas Leander.

Thomas Leander vendte hjem fra Florida-kontoret i foråret, og overtog i august ansvaret for forretningsområdet gensets after sales, hvor aktiviteteterne primært er placeret i Holeby. 

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11