23948sdkhjf

UVD Robots vinder hjemmebane-ordre

UVD Robots skal levere desinficerende robotter til et nyt pilotprojekt, hvor Odense Kommunes sundhedsudvalg investerer 300.000 kroner i en fire måneder lang periode.

Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Pilotprojektet fokuserer på skoler og i genoptræningsfaciliteter i forbindelse med ældretilbud.

- Vi har i dag UVD-robotter kørende verden over i både sundhedssektoren, hotelbranchen, lufthavne, butikscentre, fødevarevirksomheder, rengøringsbranchen, krydstogtskibe, farmaceutiske virksomheder, kontorkomplekser og mange andre steder. De bidrager i høj grad til at reducere risikoen for infektioner og smittespredning, fortæller Per Juul Nielsen, CEO i UVD Robots.

- Adskillige uafhængige tests dokumenterer stor effekt i forhold til at uskadeliggøre Covid-19 med blot 10 sekunders brug af UV-lys. Derfor glæder det os, at vi også herhjemme kan gøre en forskel, og at Odense Kommune nu vælger at afprøve vores desinfektionsrobotter i nogle af deres bygninger, siger Per Juul Nielsen.

På eksempelvis Abildgårdskolen i Odense kan man ikke alene se frem til automatisk desinfektion af arealerne. Eleverne får også lejlighed til at stifte bekendskab med robotterne i undervisningen. 

- Projektet er spændende og giver os lejlighed til at samarbejde med nogle elever i deres undervisning. De kan for eksempel studere fysikken og biologien omkring UV-teknologien, og vi får som odenseansk robotvirksomhed mulighed for at åbne deres øjne for den naturvidenskabelige uddannelsesretning. Den slags unge får vi brug for i fremtiden, siger Kenneth Ranzau, der er sales manager northern europe for UVD Robots.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098