23948sdkhjf

Amerikansk gigant vælger UVD Robots til globalt milliardmarked

Amerikanske Ecolab tager desinfektionsrobotterne fra danske UVD Robots ind i sin portefølje, fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Det sker som en reaktion på den forventede stigende efterspørgsel på automatiseret desinfektion på sygehuse i hele verden. En prognose fra Allied Market Research viser, at markedsvæksten når 124 milliarder kroner i 2030.

Baggrunden for den stigende efterspørgsel er stadigt flere hospitalserhvervede infektioner. På grund af antibiotikaresistens forårsager relativt banale infektioner stadig flere og flere dødsfald. 

Hos UVD Robots ser man det globale samarbejde med Ecolab som en vigtig blåstempling.

- Vi er begejstrede over, at dette samarbejde nu udvides, så det gavner sundhedsvæsenet i endnu større udstrækning, siger Per Juul Nielsen, der er CEO for UVD Robots.

Han forklarer, at UVD-robotternes avancerede bakteriedræbende UV-C desinfektionsteknologi for eksempel kan desinficere en operationsstue på under et kvarter, afhængigt af arealets størrelse.

De autonome UV-C desinfektionsrobotter opstod som løsning til at supplere standardmetoder til rengøring og desinfektion. De fik medvind i forbindelse med corona-pandemien, men var udviklet med henblik på at bekæmpe hospitalserhvervede infektioner.

UVD-robotten er en mobil, fuldt autonom robot, som bruger UV-C-lys til at dræbe virus og bakterier og frigør tid og ressourcer for hospitalspersonalet.

Ecolab med hovedkontor i St. Paul, Minnesota, er et amerikansk selskab, der udvikler og tilbyder tjenester, teknologi og systemer, der specialiserer sig i vandbehandling, rensning, rengøring og hygiejne i en lang række applikationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094