23948sdkhjf

Investeringer giver afkast hos Hedema

I de seneste år har den østjyske underleverandør Hedema investeret i fabrikken i Horsens. Det betyder, at man i dag tilbyder de fleste processor som underleverandør i metalindustrien.

- Vi har investeret i flere robotsvejseanlæg, hvor vi købte den sidste for to år siden. Derudover har vi også investeret i nye maskiner og en robot i vores spåntagende afdeling, fortæller indehaver og administrerende direktør Kim Kjær Andersen.

Vil gøre tingene helt færdige for kunden

Netop investeringerne kan aflæses på bundlinjen i det nyligt offentliggjorte regnskab, hvor overskuddet før skat steg med hele 62 procent til 9,7 millioner kroner.

- Det er ikke fordi, vi er vokset så meget omsætningsmæssigt, men vi har drejet omsætningen en lille smule fra noget af det, vi ikke tjente så mange penge på til at lave noget af det, hvor vores maskinpark er mest effektiv, forklarer Kim Kjær Andersen, og fortsætter:

- Vi har opsøgt og fået noget mere af den type arbejde, som passer bedst til vores maskinpark. Ren laserskæring er et presset marked, hvorfor vi altid søger arbejde, hvor vi kan blande flere processer ind i fremstillingen. Vi vil selvfølgelig rigtig gerne have noget laserskæringsarbejde, fordi vi har noget fri kapacitet, men der hvor vi tjener mest, er der hvor vi kan gøre varen helt færdig her i huset. Vi kan både bukke, lave spåntagende bearbejdning, svejse, montere og så videre. Vi vil gerne have de projekter, hvor vi kan gøre tingene helt færdige, så kunden får én kontaktperson, og så leverer vi et færdigt produkt.

Corona gav et lille bump

Regnskabsperioden hos Hedema udløb den 31. maj, og dermed var de corona-prægede måneder i foråret også med i det tilfredsstillede resultat.

- I marts mærkede vi det, men fik omstruktureret rimelig hurtigt og fik folk sendt hjem og indført forskudt arbejdstid, så vi ikke var så mange ad gangen. April var meget stille de første 14 dage, men så blev der taget revanche i de sidste 14 dage, og vi nåede egentlig vores tal i den måned. Den historie gentog sig i maj, udtaler Kim Kjær Andersen.

- Vi har haft en fornuftig ordretilgang indtil oktober. Her har vi traditionelt et lille dyk i omsætningen, det har vi også i år. Lige nu kigger vi, lige som alle andre, ind i en bekymrende fremtid, som vi ikke kender udfaldet af. Ikke fordi vi frygter store kriser, men mere på grund af den uvished, der ligger og lurer. Hos os der har været igennem finanskrisen i 2009, der sidder det stadig lidt på rygraden, det der med at der er nogle måneder, hvor telefonerne er stille, fortsætter Kim Kjær Andersen.

Kæmper for yderligere vækst

Ikke desto mindre forventer han, at Hedema kan vokse i 2020/2021

- Vi fortsætter med at kæmpe for væksten og bliver ved med at investere i teknologier, der sikrer os et forspring i forhold til vores konkurrenter og til glæde for vores kunder. Vi har naturligvis også kunnet mærke, at mange har været sultne efter arbejde, så konkurrencen er også spidset til. Man skal kæmpe lidt mere for det, end man skulle sidste år, slutter Kim Kjær Andersen.

Hedema A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 47,3 44,1
Resultat før finansielle poster 9,9 6,2
Resultat før skat 9,7 6,0
Årets resultat 7,6 4,7
Balancesum 44,8 43,7
Egenkapital 18,7 14,6
Antal ansatte 77 76
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. maj 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.103