23948sdkhjf

Fabriksejer kritiserer "advarsel mod snyd"

Det er urimeligt at påstå, at svejse- og konstruktionsarbejde er af dårlig kvalitet, bare fordi det kommer fra udlandet.

Sådan siger Leif Møller Jacobsen, som ejer smede- og konstruktionsvirksomheden DiMa i Polen med 130 ansatte.

Han reagerer på den generelle advarsel mod "snyd i udlandet", som Brian Basse fra Ålsrode Maskinfabrik har fremført i Jern & Maskinindustrien.

Den historie, kan du læse her.

- Jeg blev lidt stødt over det budskab, for det er jo ikke rigtigt. Det kan godt være, at Brian Basse har haft nogle dårlige erfaringer med emner, der kommer fra udlandet, men det er forkert at skære alle over en kam, siger Leif Møller Jacobsen, som har drevet smede- og konstruktionsvirksomhed i Polen i 20 år.

Han inviterer i samme åndedrag til en tur til Polen.

- Ålsrode er mere en velkommen for at komme en tur ned og se hvordan det foregår hos os, siger han.

"Vi opfører os ordentligt"

DiMa-ejeren slår fast, at alle de danskejede metalvirksomheder, han kender i Polen, opfører sig ordentligt og arbejder efter gældende certificeringer og opfylder alle kvalitetsstandarder.

- Vi kan slet ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet. Polen er med i EU siden 2004, og det er fuldstændigt de samme regler, der gælder her i Polen som i Danmark. Jeg vil faktisk mene, at reglerne bliver håndhævet strammere her, fordi Polen måske før har været et stykke bagefter og nu virkelig har sat fokus på miljø og kvalitet, siger Leif Møller Jacobsen.

25 lastbiler til Danmark

DiMa sender hver måned cirka 25 lastbiler afsted med til kunderne, hvor 99 procent findes i Danmark. Emnerne er hovedsageligt svejste konstruktioner, som bliver brugt til projekter i blandt andet landbruget, byggeriet og offshore-industrien.

DiMa kort fortalt

Metalvirksomheden DiMa  tilbyder alt fra simpelt smedearbejde til laserskæring, CNC-bukning, plasmaskæring, stålblæsning og vådlakering. 

Virksomheden råder over cirka 10.000 kvadratmeter produktionslokaler.

DiMa har 130 ansatte, hvoraf 25 personer arbejder i administrationen.

DiMa ligger i polske by Zychlin vest for Warsawa cirka 900 km fra den Dansk/Tyske grænse og er ejet af danskeren Leif Møller Jacobsen.

- Vi har en bred kundekreds, og vi leverer til alle kundegrupper, som har styr på deres tegninger og dokumentation. Og alle vores kunder er meget glade for vores kvalitet, prisniveau og leveringssikkerhed, siger Leif Møller Jacobsen, som henviser til, at DiMa har blot 0,17 procent i reklamationer målt på omsætning.

- Samtidig er 97 procent af vores leverancer fremme til tiden, mens alle vores kvalitetsrapporter bliver skrevet på engelsk og indgår i kundernes kvalitetshåndbøger. Så vi har faktisk godt styr på det, forklarer Leif Møller Jacobsen.

Robot eller manuelt

DiMa svejser i dag hovedsageligt manuelt, mens Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har satset massivt på robotsvejsning. Den satsning fra Brian Basses side har Leif Møller Jacobsen respekt for, og han er også enig med Brian Basses udsagn om, at robotsvejsning giver et mere ensartet udtryk end manuelle svejsninger. Men udseendet har ingen sammenhæng med, at de håndsvejste emner og konstruktioner skulle være af ringere kvalitet.

- Intet kommer ud af døren her hos os, hvis det ikke er i orden. Vi opfører os bestemt ordentligt, og for os er det en god forretning i at levere gode produkter med fuld sporbarhed til den rigtige pris til kunderne i Danmark, siger Leif Møller Jacobsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078