23948sdkhjf

Fem fynske robotvirksomheder gennem nåleøjet

Fem virksomheder med direkte forbindelse til robotklyngen i Odense får nu 60.000 euro hver og adgang til eksperthjælp, når det handler om at udvikle og teste sikkerheden ved brugen af deres kollaborative robotter i et miljø med mennesker. Det skriver Fyens.dk.

Det er det europæiske partner-program COVR, der med Teknologisk Institut i spidsen har udvalgt en række virksomheder til at vise vejen og teste sikkerheden, så flere virksomheder fremover kan lade robotter arbejde sammen med mennesker.

- De skal være en form for cases og vise, hvordan man kan udvikle og teste arbejdet med sikkerhed, når man bruger robotter inden for en række områder, siger projektleder Aske Bach Lassen fra Teknologisk Institut til Fyens.dk.

De fem fynske virksomheder er Coalescent Mobile Robotics, Blue Ocean Robotics, Enabled Robotics, FarmDroid og Spin Robotics.

De fem er blandt 18 virksomheder, der er blevet udvalgt i denne ansøgningsrunde hos COVR. I alt 90 havde søgt om støtte.

De resterende 13 virksomheder kommer fra Grækenland, Belgien, Tyskland, Slovenien, Holland, Itailen, Ungarn og Frankrig.

COVR er finansieret af EU. Udover Teknologisk Institut deltager italienske National Research Council, tyske Fraunhofer IFF, franske Alternative Energies and Atomic Energy Commission og hollandske Roessingh Research and Development.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/skal-hj%C3%A6lpe-robotter-ind-p%C3%A5-fabrikken-millionst%C3%B8tte-til-fynske-robotfirmaer

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.096