23948sdkhjf

Store dele af integrator-branchen er gået fri af corona

Systemintegratorer har det generelt godt, selvom Covid-19 giver udfordringer. Det fortæller formand for DAU, Per Thyme.

Han er også udviklingschef for SCADA-afdelingen hos Schneider Electric, og i sit virke oplever han faktisk, at de store integratorer er på jagt efter nye medarbejdere.

- Når vi kommer rundt, er det ikke ualmindeligt, at virksomhederne søger nye medarbejdere. Jeg ser ikke noget, der ligner en krise, siger DAU-formanden.

Udviklingen står i kontrast til den første tid, efter coronaen ramte.

Forventet større konsekvenser

For tre måneder siden regnede Felix Langkjær, der er regional direktør for Nordics & Baltics hos Rockwell Automation, at det ville gå langt dårligere, end det rent faktisk gør.

Rockwell Automation har lige skiftet finansår 30. september, og derfor var det meget interessant for Felix Langkjær at stikke en finger i jorden ude hos kunderne.  

- Vi havde forudset, at det ville gå langt dårligere. Når vi sammenligner året med 2019, så har vi mærket en lille nedgang i fjerde kvartal i regnskabsåret, men ikke noget alvorligt. Langt de fleste kunder har det okay, og der er langt større spredning, end jeg havde regnet med, uddyber han.

Corona gav kortvarige forstyrrelser

Per Thyme fortæller dog, at der har været udfordringer i markedet. De første måneder var levering af hardware et stort problem, men det har stabiliseret sig igen.

Og der var også nogle kunder, der fik et stort hul i ordreindgangen, da corona ramte i starten af marts og fire måneder frem, tilføjer Felix Langkjær.

- Det rammer hele forsyningskæden, når først de eksporterende maskinleverandører eksporterer ud i verden har en periode uden ordrer. Efter lidt tid rammer det systemintegratorerne og så os og vores kollegaer blandt automationsleverandørerne, uddyber han. 

Forskel på brancher

De to bestyrelsesmedlemmer er enige om, at det er meget branche og geografisk bestemt, om corona har indvirkninger på aktiviteten.

De kunder, der leverer til fødevare- og medicinalindustrien er ikke ramt, mens andre brancher er hårdere ramt.

- Hvis kunderne leverer ind til større og længerevarende projekter, mærker man ikke noget, mens der er andre kunder, der eksporterer deres maskiner til lande, der har været hårdt ramt. Og det lider man under, siger Per Thyme, som tilføjer, at de kunder, der har en bred forretning og en fast kundekreds, generelt har det rigtig godt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094