23948sdkhjf

Cleentek ser stort potentiale på hospitaler: Første ordre leveret til Norge

Vejle-producenten ser ind i et nyt forretningsområde med leveringen af et specialkonstrueret vaskeanlæg til hospitalsudstyr. Løsningen er netop sat i drift i Norge, og det tyske marked viser allerede interesse.

Frontlågevaskeren er udviklet og dimensioneret til hospitalssenge, men også kørestole, toiletredskaber og andet udstyr kan desinficeres i Cleentek-anlægget. Specialløsningen er leveret til et hospital lidt uden for Stavanger, som en del af en større effektiviseringsproces.

Ordren beløber sig til knap 1,5 millioner kroner, og Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek A/S, ser gode fremtidsperspektiver for vaskeanlæg tilpasset den europæiske hospitalssektor.

Fakta om Cleentek

Cleentek A/S producerer og sælger vaske- og affedtningsanlæg til et bredt udvalg af brancher i industrien, og er officiel forhandler af Novatec ultralydsanlæg.

Cleentek A/S er ejet af Hesø A/S, der ud over et selvstændigt søsterfirma i Tyskland, har forhandlere i det meste af Europa.

Al projektering, produktion og administration sker med udgangspunkt fra hovedkontoret i Vejle. 

- Det kan måske blive et nicheområde for os. Det er en meget kompakt løsning, der er nem at installere på begrænset plads. Det var netop dét nordmændene lagde vægt på, da de var ude at sondere markedet. Anlægget er dog ikke decideret lille, da det er fire en halv meter i højden med åben låge, siger Jens Alexander Lund og uddyber, at frontlågevaskeren i Stavanger er sænket ned i gulvet, så sengene kan køres direkte ind i vasken.

Tysk ingeniørhus analyserer

Allerede før den endelige levering af sengevaskeren havde Cleentek´s søsterselskab i Köln forespørgsler på en lignende løsning. Derfor arbejder man nu på at få anlægget godkendt til den tyske sundhedssektor. Der er indgået samarbejde med et tysk ingeniørhus, som har udført en række test for at dokumentere processerne ned til den mindste detalje.

Jens Alexander Lund understreger, at man naturligvis selv har alle data på konstruktionen, men ingeniørerne kan hjælpe med tilbundsgående analyser af renhedsgraden på de vaskede overflader, temperatursvingninger under tørring, kemiforbrug og vandudledning ved forskellige scenarier.

- Der er stor forskel på dokumentationen til den tyske maskin- og bilindustri, sammenlignet med hospitalssektoren. Det er grunden til den eksterne assistance. Vi vil være sikre på at alle krav er opfyldt. Tilbagemeldingerne er positive, da for eksempel renhedsgraden er næsten 40 procent højere end hvad der forlanges, konstaterer salgschefen.

Supplement og effektivisering

Dialogen med nordmændene begyndte lige før coronavirussens indtog, men selvom det ikke er blevet mindre relevant med klinisk rene overflader, er det ikke det, der skal drive afsætningen fremad.

Jens Alexander Lund ser produktet som et supplement til sundhedssektorens andre industrielle vaskeanlæg eller til effektivisering af manuelle vaskeprocesser, akkurat som det er tilfældet i Stavanger.

- Vi kan nå en ny målgruppe med et skræddersyet produkt. Det er et godt udgangspunkt for den videre dialog med de europæiske hospitaler, siger Jens Alexander Lund.         

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079