23948sdkhjf

Renovering gav den gamle pakkelinje et nyt liv

Dragsbæk har opnået højere oppetid efter renovering af pakkelinje

Margarineproducenten Dragsbæk i Thisted har fået totalrenoveret en 17 år gammel pakkelinje, der pakker margarine i store pakker. Det har ført til en hurtigere og mere driftssikker maskine.

- Vi har fået en større stabilitet, og oppetiden er også blevet forøget. Alene på hastigheden ved at starte maskinen op har vi allerede lavet en kæmpe besparelse, fortæller produktionschef Karsten Rokkedahl, Dragsbæk.

Pakkelinjen leveverer ugentligt omkring 400 tons margarine ud til bagere, restauranter og storkøkkener. Automationshuset Picca fik blandt andet til opgave at udskifte hele styringen. Den er udskiftet med en ny Rockwell-styring. 

Et vigtigt ønske fra Dragsbæk var, at den renoverede linje skulle fylde mindre end den oprindelige maskine. Det er gjort blandt andet ved, at maskinens eltavler er blevet indbygget i maskinen, så de ikke optager palds i de forholdsvis trange fabrikslokaler.

Renoveringen har inkluderet en ny sikkerheds-PLC, en ny HMI grænseflade med intelligent betjening, 24 nye servodrev og nye alarmer. Der er også installeret et nyt intelligent receptsystem, som betyder, at det er blevet væsentligt nemmere at ændre i opskrifter.

- Nu har vi mulighed for justeringer og dermed få det til at køre bedre. Vi kunne ikke selv gå ind og trimme tingene før. Vi har fået en langt mere stabil maskine, ensartede produkter og en højere effektivitet, siger Karsten Rokkedahl.

Picca har også fremtidssikret pakkelinjen ved udskiftning med nye tilgængelige standardkomponenter.

Det har været et af projektets store udfordringer, at der manglede dokumentation for den gamle pakkelinje, hvad angår mekanik, el og software. Derfor er der gået meget tid med et detektivarbejde, hvor hver enkel funktion på den store maskine blev nøje undersøgt og dokumenteret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.395