23948sdkhjf

Vestjysk vision lykkes: Egen produktion og tre produkter på hylden

Opkøbsmuligheden kom på det helt rette tidspunkt. For Hvide Sande Shipyard, Steel & Service havde siden 2018 arbejdet efter en klar vision om at være industriens foretrukne ingeniørhus med egen produktion og egne produkter.

Med opkøbet af Blaaholms wind solutions-forretningsben i starten af september er man nu godt på vej.

- Vi er egentlig overbeviste om, at vi er tæt på at være i mål med vores vision, siger Thomas Halkjær Kristensen, der er head of steel hos Hvide Sande Shipyard, Steel & Services.

Beslutningen blev taget for to år siden, da man kunne se på markedet, at der var brug for et sted, hvor kunderne kunne få lavet hele løsninger. 

Produkter på hylden

Opkøbet giver en række muligheder, men mest håndgribeligt er det nye produkt i sortimentet, Blaaholms ”universal blade mover”, som er en underkøringsvogn til at flytte vindmøllevinger på sites og i produktioner.

Vognen supplerer davit-kraner og APF, der et nyt løftesystem til vindmøllevinger. Samlet giver det egne produkter i sortimentet.

- Da muligheden for Blaaholm-opkøbet opstod, var vi kommet dertil i vores handlingsplan, at vi enten skulle ud at finde en strategisk samarbejdspartner eller ud at lave et opkøb, siger Thomas Halkjær Kristensen.

- Vi var simpelthen nødt til at lave et større spring, så vi kunne få noget fart over feltet. Vi havde god aktivitet i vores designafdeling og havde styr på vores processer.

Større udviklingsafdeling

Steel-divisionen er i dag spredt over tre adresser. De 15 medarbejdere, som man overtog fra Blaaholm sidder i Varde, sortstålsafdelingen er på havnen i Hvide Sande, mens montagen sker på den tidligere Solid Group-fabrik i Ringkøbing, som man overtog i foråret 2019.

I alt beskæftiger afdelingen 120 medarbejdere, hvor 40 ansatte er funktionærer og cirka 25 arbejder med udvikling og salg.

Hvide Sande Steel producerer og udvikler stål-, rustfri- og aluminiumsemner og løsninger til blandt andet vindmølleindustrien.

- Vi har altid leveret løsninger, men nu er vi blevet en del større i den del af forretningen. Vi kan tage paletten, og vi kan tage opgaver fra første ide til installation og service, siger Thomas Halkjær Kristensen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063