23948sdkhjf

24a med i Højteknologifond-projekt

Hobro-virksomheden skal levere automationsløsninger til et nyt millionprojekt, der skal sikre træ af bedre kvalitet til dansk møbelproduktion.
I projektet er 24a gået ind i et konsortium med forskere fra eScience Centret på Københavns Universitet, møbelproducenten Carl Hansen & Søn, PA Savværk og InnospeXion.

Formålet med samarbejdet er at udvikle en teknologi, der kan finde fejl i træ og dermed mindske spild i dansk møbelproduktion. Det vil man gøre ved at opsamle data om opskæringen af træ og udvikle automatiserede løsninger til savværkerne.

Udfordring med kæmpe potentiale
Ideen til det ambitiøse projekt udspringer fra ny røntgenteknologi, som InnospeXion ApS har udviklet gennem de seneste fem år. Jørgen Rheinlænder, ejerleder, uddyber:

- Vi har bevist, at vi mestrer en teknik, der er unik på verdensplan. At kunne anvende den til online udskæring af træ, der er en truet ressource, er en udfordring med et kæmpe potentiale. Der er basis for at løfte den markante position, dansk møbelproduktion har oparbejdet gennem stolte håndværksmæssige traditioner og i et tæt samspil med dansk skovindustri.

Projektet har et samlet budget på 23,2 mio. kr. hvoraf de 13,0 mio. kr. er støtte fra Højteknologifonden. Projektet løber over tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094