23948sdkhjf

Nyt måleudstyr til præcisionsmålinger direkte ved produktionslinjen

Et Højteknologifond-projekt vil integrere metrologi ned til submikrometer-niveau med fremstillingsprocesserne.
Projektet vil løse processtyringsproblemer i forbindelse med fremstilling af emner i materialer med relativt lav dimensionsstabilitet og store materialeudvidelseskoefficienter, som fx sprøjtestøbte plastdele. Det nye målesystem er vigtigt for plastindustrien. Det skal reducere omkostningerne og produktionstiden ved at åbne op for pålidelige og sporbare målinger direkte ved produktionslinjen.

De deltagende parter har store forventninger til projektet. Således fortæller Leonardo De Chiffre, DTU:

- Jeg ser meget frem til at kombinere det teoretiske faglige miljø på DTU Mekanik med løsninger, som industrien efterspørger. Det bliver spændende at se, hvor langt vi kan flytte teknologien i de næste tre år, højteknologifondsprojektet varer.

Per René Schmidt fra Lego-koncernen ser frem til at få afprøvet en prototype i praksis. Potentialet for virksomheden er stort, da Lego-koncernen har fabrikker i Danmark, Ungarn, Tjekkiet og Ungarn med et stort antal støbemaskiner og produktionslinjer.

For Metrologic er det udviklingen af målesystemerne med den nye og integrerede brug af statistisk software til SPC som led i kvalitetskontrollen, der er interessant, udtaler Jørgen Meinertz.
Projektet er støttet med 13 mio. kr. af Højteknologifonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094