23948sdkhjf

Give Steel investerer tocifret millionbeløb i svejserobotter

Den midtjyske producent af bygningstål er i disse uger i gang med at installere en helt ny robotsvejselinje, som består af fire store Cloos-svejserobotter leveret af Maskingruppen.

Læs også: Give Steel-direktør vil ikke høre ordet ”krise”

- Vi har et produkt, GSY Beams. Der er et godt potentiale på det marked, og vores omsætning på det produkt stiger og stiger. Så det giver rigtig god mening for os at få optimeret produktionsudstyret, for vi er interesseret i at kunne sælge de her produkter til den rigtige pris. Så derfor investerer vi, forklarer administrerende direktør hos Give Steel, Torben Larsen.

GSY Beams er en integreret stålkompositbjælke, der anvendes som vederlag for etagedæk i alle typer af byggerier.

- Det der er kendetegnende for de her kompositbjælker, det er, at ofte så er der ikke ret mange af dem, der er ens, så selv om vi leverer 100 eller 1.000 bjælker til et projekt, så er det næsten enkelte emner. Det der med, at det er en serie af samme slags, det oplever vi meget, meget sjældent, fortæller Torben Larsen.

Forud for svejsningen bliver plader og materialer blandt andet plasmaskåret, og ifølge Torben Larsen er den del af produktionen godt optimeret til at kunne producere de mange forskelligartede bjælker.

Læs også: Give Steel fik besøg af Jakob Ellemann-Jensen

Med automatiseringen af svejsedelen får produktiviteten endnu et stort boost.

- Med vores nye anlæg kan vi optimere svejsetiden og elforbruget. I forhold til manuel svejsning er vi altid sikre på at ramme den korrekte svejsestørrelse, og med fire store svejsemaskiner på anlægget vil vi kunne svejse emner på under 25 procent af den manuelle tid. Med robotterne har vi også mulighed for at trække de mest svejsetunge opgaver væk fra vores manuelle svejsere og i stedet tilbyde dem mere alsidigt arbejde. Dermed fjernes de også fra de opgaver, hvor der udvikles mest svejserøg. Svejserøgen fra robotterne filtreres for at fjerne de partikler, der fremkommer under svejsning, siger Torben Larsen, der anslår at lønomkostningerne på svejsedelen vil blive halveret.

Den nye svejselinje kan tage bjælker op til fem tons, og data viser, at det vil kunne håndtere op til 80 procent af Give Steels GSY Beams.

Og der er tale om et vigtigt produkt for Give Steel, understreger Torben Larsen.

- Jeg tror, den her del af vores produktion udgør i størrelsesordenen 25 procent af vores omsætning. Og det vil sige, at det er en omsætning på over 100 millioner på nuværende tidspunkt på den her type bjælker, så det er et vigtigt område for os, siger han.

Installationen af svejserobotterne løber en uges tid endnu, og herefter er der to uger indkøring før de er i fuld drift.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094