23948sdkhjf

Udskudte projekter har præget Qubiqa: Ny direktør ser bedring

Corona-krisen har lagt en dyne over aktiviteten hos Qubiqa, der udvikler automatiserede anlæg til håndtering og pakning af isolering.

For eksportmarkederne fylder meget hos Esbjerg-virksomheden, og covid-19 har gjort det umuligt at komme ud til kunderne. Samtidig har kunderne i en periode trukket i håndbremsen i forhold til nye investeringer – her sker der dog en bedring. 

I det nyligt offentliggjorte regnskab, der løb til udgangen af maj, står kontrasterne i udviklingen meget klart.

- Vi har egentlig haft et godt år, men coronaen har påvirket os de sidste tre måneder af regnskabsåret, siger Morten Seeberg, der for nyligt tiltrådte stillingen som CEO efter en periode som COO.

Årsregnskabet viser for andet år i træk et positivt resultat før skat. I 2019/20 tjente virksomheden 5,6 mio. kr. mod 400.000 kr. året før. Den positive udvikling sker efter et meget hårdt 2017/18, hvor to store projekter gav store udfordringer.

Pipeline sat på hold

Direktøren ser i øjeblikket en bedring i aktiviteten. Da coronaen ramte, blev størstedelen af Qubiqas ordrepipeline sat på hold i en periode. Nu er en del af de projekter begyndt at starte op igen.

- Projekterne er ikke blevet droppede, men udsatte. Nu går i retning af, at alt stille og roligt kommer i gang igen, uddyber Morten Seeberg.

Han ser, at de europæiske lande begynder at åbne op, så medarbejderne kan afslutte de projekter, som er i gang. For nyligt er det også blevet muligt søge om at kunne komme ind i USA, hvor Qubiqa også har projekter.

Lønkompensation og prispres

Mens kunderne har trukket i håndbremsen, har Qubiqa brugt den danske lønkompensationsordning.

- Vi har fået lidt i ordrebogen, men vi har i høj grad levet af, at vi kunne sende folk hjem på lønkompensation. Det var et meget fornuftigt tiltag, siger direktøren.

Den globale krise og ikke mindst et sultent marked gør, at forventningerne til indtjeningen ikke er de samme som i 2019/20-regnskabet.

- Både vi og vores konkurrenter er sultne, og det giver et øget prispres på det, som vi sælger, siger Morten Seeberg.

Qubiqa Holding A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 95,4 111,4
Resultat af primær drift 10,4 6,5
Resultat før skat 5,6 0,4
Årets resultat 4,0 -2,0
Balancesum 164,3 185,1
Egenkapital 42,3 32,2
Antal ansatte 215 233
Regnskabsåret blev afsluttet 31. maj 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109