23948sdkhjf

Semco Maritime på opkøb

Esbjerg-virksomheden har opkøbt Danish Rope Access ApS, der har specialiseret sig i udførsel af arbejde på svært tilgængelige steder.
Klatrende fagfolk fastgjort i reb erstatter i stigende grad arbejde fra stilladser, lifte og kraner, når olie-/ gasinstallationer og offshorevindmøller skal serviceres og vedligeholdes.

Med købet af landets førende firma inden for området, Danish Rope Access, får Semco Maritime tilført professionelle medarbejdere, der kan udføre arbejdsopgaver effektivt og besparende for kunder inden for energiområdet.

Vil vokse til 50 medarbejdere
Vice president for divisionen Operation Support, Verner Andersen, forventer, at den nyetablerede afdeling, Semco Rope Access, i løbet af to-tre år vil kunne vokse fra få medarbejdere til ca. 50. I den første fase vil væksten hovedsagelig ske inden for olie- og gassektoren, men offshorevindindustrien vil hurtigt tage over som den hastigst voksende kundegruppe.

- Vi ser store muligheder inden for overfladebehandling og garantiinspektion af det stigende antal offshorevindmøller i Nordsø-området. Med købet af Danish Rope Access styrker vi vores konkurrenceevne på arbejdsopgaver, hvor det ikke er rentabelt at bruge flere dage på at sætte et stillads op. Samtidig lever vi op til det strenge IRATA-regelsæt, der sikrer, at arbejdet udføres sikkert, siger Verner Andersen.

Semco Maritime har hidtil betjent sig af udenlandske samarbejdspartnere inden for rope access. Den norske olie- og gasindustri kræver imidlertid, at leverandører anvender skandinavisk uddannede medarbejdere, når de udfører arbejde fastgjort i reb.

Omfattende certificater
Den hidtidige ejer af Danish Rope Access, Frank Vilstrup, bliver operation manager i Semco Rope Access, og han tager flere af sine betroede folk med som medarbejdere.

- Da Semco Maritime henvendte sig, var det magtpåliggende for mig at vide, hvordan kulturen i virksomheden er. Jeg går meget op i, at det skal være fedt at gå på arbejde, og de medarbejdere jeg har tilknyttet, ser jeg også i fritiden. Det har gjort indtryk på mig, at Semco har en socialrådgiver ansat og i det hele taget prioriterer medarbejderområdet højt, siger Frank Vilstrup.

Efter en karriere som oversergent i Forsvaret har han været selvstændig siden 1998, først inden for friluftsaktiviteter, teambuilding og ledelsesudvikling og fra 2006 med rope access som speciale. Siden 2003 har han klatret 5.000-6.000 timer og lever dermed til fulde op til IRATA’s level 3-krav om at have præsteret 2.000 timer og have mindst to års erfaring. Som det eneste danske firma i branchen er Danish Rope Access fuldgyldigt medlem af IRATA på både den operationelle del og træningsdelen. Frank Vilstrup har desuden den amerikanske SPRAT-certificering, der anvendes inden for især vindmølleindustrien, som han ser et stort vækstpotentiale i.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109