23948sdkhjf

SMV’ere forventer ordre-nedgang

Tilliden til den fremtidige ordresituation blandt Danmarks små og mellemstore virksomheder ligger på sit laveste niveau i to år. Det viser Håndværksrådets ordretillidsbarometer for 4. kvartal 2011.
Håndværksrådets ordretillidsbarometer bygger på svar fra godt 700 ud af de ca. 20.000 små og mellemstore virksomheder, som organisationen repræsenterer.

- Det er ingen hemmelighed, at rigtig mange af Danmarks små og mellemstore virksomheder kæmper en overlevelseskamp. En forudsætning for at overleve som virksomhed er som bekendt, at der er kunder i butikken, så derfor må vi imødese, at vilkårene bliver yderligere skærpet for mange af vores medlemsvirksomheder, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel.

En overvejende del af virksomhederne forventer færre ordrer om tre måneder sammenlignet med nu. Særligt detailhandlen og byggevirksomhederne ser negativt på fremtiden, fremgår det af målingen.

- Virksomhederne er jo dem, der har den bedste føling med deres egne vilkår, og vi må sige, at det er alt andet end opmuntrende at se virksomhedernes vurdering af den fremtidige ordreindgang, tilføjer Jacob Thiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141