23948sdkhjf

All Steel går fra 2D til 3D rørlaserskæring

Den sjællandske stålvirksomhed All Steel by Ropox har fået et nyt medlem af maskinparken – en Bystronic rørlaserskærer.

- Det er en 3D laserskærer, som kan tage op til 254x254 / Ø 305m og 60 kg per meter i håndtering. Og det er mere end vores Adige 2D-laser, som vi har i forvejen. Det er et step op, fordi vi kan se, at der er et marked for 3D-laserskæring, siger teknisk direktør hos All Steel, Poul-Erik Pedersen.

Næstved-virksomheden er dels leverandør til byggeriet gennem All Steel-delen og dels egenproducent af hjælpemidler og møbler til handicappede gennem søsterselskabet Ropox.

Opgraderingen til 3D-laserskæring giver især en række teknologiske muligheder inden for leverancerne til byggeområdet.

- På 3D kan hovedet vippe, så man kan skære undersænkede huller i tykt materiale frem for, at man skal tage en spån. Og så kan den skære i smig. Hvis man for eksempel på 2D i 5 mm gods skal skære 45 grader på et 60/60-rør, er man nødt til at lave et 90 graders snit i sit 5 mm gods. Der kan 3D lave 45 grader, så man kan få spidserne mod hinanden, hvis man skal lave et 90 graders hjørne, forklarer Poul-Erik Pedersen.

Den gamle laser får fortsat lov at køre videre, men en del af de mere komplicerede opgaver bliver naturligvis flyttet til den nye

- Vi laver en del altaner, carporte og lignende til gode, gamle kunder, hvor vi måtte hekse os igennem på anden måde, og det kan vi se en besparelse i at lave på den nye 3D. Og så er det klart, at vi vil gøre opmærksom på os selv og finde nye kunder. Vi er den første på Sjælland, der får 3D - den nærmeste er på Fyn. Der er masser af sjællændere, der får det lavet derovre, og der kan de få sparet lidt transport og få det lavet hos os, lyder det fra Poul-Erik Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125