23948sdkhjf

Jydsk Emblem Fabrik fyrer otte medarbejdere

For første gange i mange år bliver der fyret medarbejdere på emblemfabrikken i Malling, der producerer pokaler, emblemer og merchandise til store begivenheder, sportsarrangementer og stævner.

Coronapandemien har kostet dyrt, store ordrer er aflyst, og det er svært at opretholde den nuværende medarbejderstab trods hjælpepakker og lønkompensation, der nu udløber.

- Vi har været i konstant kriseberedskab siden marts måned, og vi har lige siden kørt på nedsat kraft med mange hjemsendte på lønkompensation, men nu er vi desværre nødt til at skille os af med gode og trofaste medarbejdere. Det gør utrolig ondt. Vores medarbejdere er vores største og vigtigste ressource, men der er ingen andre udveje, siger direktør Stig Hellstern, der har opsagt i alt otte medarbejdere i virksomheden.

Fyringerne rammer bredt, så der bliver skåret ned på ansatte i produktionen og i salgsafdelingen og to ejerledere samt en lagermedarbejder har selv valgt at stoppe og søge nye udfordringer, så Jydsk Emblem Fabrik går fra 36 medarbejdere før krisen til nu 25 ansatte.

- Vi har valgt at skære hårdt ned i medarbejderstaben, så vi kan give dem, der er tilbage, tryghed i ansættelsen og forhåbentlig undgå en ny fyringsrunde. Vi håber meget på, at vi i opsigelsesperioden på tre måneder når at lande nye store ordrer, og at udviklingen vender, så vi måske er så heldige, at vi kan rive nogle af opsigelserne i stykker. Men det kræver en ekstraordinær indsats fra alle mand, og at vi giver den fuld gas, understreger direktøren, der under krisen har opdyrket nye forretningsområder, som for eksempel håndsprit og mundbind.

Men det er langtfra nok til at erstatte aflyste fodboldstævner, racerløb, andre sportsarrangementer, og store begivenheder som festivaler og koncerter, som Jydsk Emblem Fabrik både producerer merchandise til og også er sponsor for.

Omsætningen er styrtdykket med 35- 40 procent, selv om virksomheden kom ud af første kvartal med det bedste resultat nogensinde. I april og maj måned faldt omsætningen med 70 procent. På en enkelt dag i marts blev der aflyst ordrer for mere end 10 millioner kroner på 24 timer, og aflysninger har der været flere af det sidste halve år, som nu betyder, at Jydsk Emblem Fabrik oplever bagsiden af medaljen og skal gennem en periode med nedskæringer, som Stig Hellstern håber på, snart stopper.

- Det er hårdt at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, og jeg håber, at vi inden længe kan få lov til enten at rive deres opsigelser i stykker eller genansætte dem, når tiderne skifte. Men indtil nu bliver vi nødt til at sikre virksomheden og dermed de resterende 25 arbejdspladser. Det er rettidig omhu, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094